ZAPEČENO SVINJSKO MESO SA POVRĆEM JE PRAVI POGODAK ZA RUČAK: Belo vino mu daje FANTASTIČAN ukus (RECEPT)
Foto: Shutterstock

ovaj specijalitet obavezno mora da se nađe na vašoj trpezi

ZAPEČENO SVINJSKO MESO SA POVRĆEM JE PRAVI POGODAK ZA RUČAK: Belo vino mu daje FANTASTIČAN ukus (RECEPT)

Žena -

Ručak je Srbima bitan obrok i uglavnom mora da se nađe neka vrsta mesa na trpezi. Postoji puno recepata za ukusno jelo koje će se svideti celoj porodici, a naš današnji prelog je svinjsko meso sa povrćem i belim vinom. Poređajte na pleh sve sastojke i pecite u rerni malo jače od sat vremena. Uživajte!

0253307610, svinjetina, pečenje, meso
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog mesa
  • 1 kašika šećera
  • 1 šolja paradajz sosa
  • 1 kašičica soli
  • 5 krompira
  • 2 patlidžana
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika
  • 100 ml suvog belog vina
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika soja sosa

Priprema:

Komad svinjskog mesa zasecite u obliku dijamanta. Posolite i pobiberite sa obe strane, pa umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru pola sata. Istopite puter u tiganju, pa dodajte paradajz sos, posolite i pošećerite. Promešajte i kuvajte dok ne krene da krčka. Zatim premažite sos po sredini pleha, a preko stavite meso (na paradajz sos okrenite sečenu stranu mesa). Isecite krompir, patlidžan, šargarepu i papriku i poređajte oko mesa. Prelijte belim vinom i vodom. Posolite i pobiberite, pa pecite na 200°C oko 50 minuta. Pomešajte med i soja sos, pa izvadite meso iz rerne, okrenite ga i premažite dobijenim premazom. Vratite da se peče još 20 minuta.

(Kurir.rs/ Stvar ukusa)

Bonus video:

02:28

EVO KAKO MIRKA VASILJEVIĆ PROVODI VELIKI PETAK I USKRS: Imam veliku porodicu, a doručak i ručak NIKAD NISU NA ISTOM MESTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track