NE ZNATE ŠTA ĆETE SA KUVANIM JAJIMA KOJA SU VAM PRETEKLA? Evo jednog neodoljivog jela za kojim su poludeli na mrežama (RECEPT)
Foto: Shutterstock

NJAM NJAM

NE ZNATE ŠTA ĆETE SA KUVANIM JAJIMA KOJA SU VAM PRETEKLA? Evo jednog neodoljivog jela za kojim su poludeli na mrežama (RECEPT)

Žena -

Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način.

jaja, kuvana jaja
foto: Shutterstock

Ovo je jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao.

Sastojci:

Za testo i nadev:

200 g brašna 90g maslaca 70ml vode 5 kuvanih jaja 1 veza mladog luka 150-200g šunke

šunka
foto: Shutterstock/Apostolos Mastoris

Za preliv:

5 jaja 200g kisele pavlake 100ml mleka parmezan

Priprema:

Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.

Napitak, jaja, pita od jaja
foto: Shutterstock

Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Magazin)

Bonus video:

01:00

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track