"BRATE, BEŽI OD TOGA DOK MOŽEŠ, TO JE ZLO" Srbin se požalio na PROBLEM SA ŽENOM, usledile brutalne reakcije: Ko se ženi TAKVOM?!
Foto: Profimedia

TRAŽIO SAVET

"BRATE, BEŽI OD TOGA DOK MOŽEŠ, TO JE ZLO" Srbin se požalio na PROBLEM SA ŽENOM, usledile brutalne reakcije: Ko se ženi TAKVOM?!

Žena -

Ljubomora je jedan od glavnih okidača turbulentnih odnosa u ljubavnoj vezi. Mnogi čak i uživaju u malim dozama ljubomore, opisujući ih kao znak da je partneru stalo. Ipak, kada ona pređe granice, koje zavise od pojedinca do pojedinca, može da bude i glavni razlog prekida emotivnog odnosa.

Na ovaj problem požalio se muškarac iz Srbije. Objasnio je da ne može da izađe na kraj sa ljubomorom koju pokazuje njegova žena i obratio se ostalima za savet. "Moja žena je previše ljubomorna i ne daj Bože da se nađem u blizini bilo kakve osobe ženskog pola. Stvarno nikad mi nije, niti će mi pasti na pamet prevara, jer nisam takav tip osobe, ali prosto, ona je otprilike ubeđena da imam neke afere, iako nikad nisam. Šta mi je činiti?", glasila je njegova objava na Reditu, a onda je dodao:

"Nisam mutio ni kada sam bio momak u vezama, prosto nisam tako vaspitan i za mene je to pljuvanje po svemu svetom. Ne znam, nikad nisam nikome loše učinio, pa da mi se vrati ovako", napisao je. Usledio je niz komentara i ono što je interesantno, to je da su mnogi muškarci njenu ljubomoru prepisali tome da je ona ta koja sigurno krije nešto. Evo šta su pisali:

ljubomora
foto: Printscreen

- Saseci to u korenu. Neka ide kod stručnog lica, ako hoće. Ti tu sam ne možeš ništa. Ako neće, ne muči sebe. To neće magijom nestati, a remeti živote i tebi i njoj. Imam dovoljno godina i iskustva da znam šta pričam. I da, mnogo je bolje i lakše rešiti situaciju dok nemate dece, koliko god surovo i bezosećajno ovo zvučalo.

- Ako ikako možeš, beži brate od toga, to je zlo. Ljubomora ti je tu samo vrh ledenog brega.

- Bato, moja intuicija mi nalaže da je ona nešto zgrešila. Ukoliko sam dobro skapirao, dugo ste zajedno, a ona nije imala takve ljubomorne napade. Shodno tome, mora postojati neki okidač.

- Možda je nabacila previše kila viška, pa joj to remeti samopouzdanje, možda joj neka "drugarica" ispira mozak, možda se lik ponaša retardirano u zadnje vreme, a možda je i ona sama varala.

svađa, žena se dere na muškarca, nasilje, porodično nasilje, nasilje u porodici
foto: Shutterstock

- Iz mog lčnog i personalnog iskustva, sve bolesno ljubomorne osobe su takve zato što bi i one švrljale da mogu, a u nekom trenutku se i bace u švaleraciju. Tako da bih na tvom mestu poveo računa oko toga šta ti žena radi u slobodno vreme.

- Psihoterapija, ne znam da li je za terapiju za parove ili individualnu, to već mora stručna osoba da proceni. Mora da se nađe uzrok njenog problema. Može biti lična nesigurnost, problemi iz primarne porodice. Svašta nešto.

- Ako ti takve stvari ne padaju na pamet, pašće ti garant samo zbog takvog nepoverenja. Čuvaj se.

- Prijatelju je l' bila ona takva pre braka? Takve osobe ne postaju ljubomorne odjednom.

- Zašto bi oženio osobu koja je do te mere bolesno ljubomorna?

- Ja sam imao takvu devojku. To je neizlečivo.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

00:40

LJUBOMORA JE PRERASLA U PSIHOPATOLOŠKI FENOMEN! Psiholog prokomentarisao JEZIVO NASILJE nad sestrom Uki Q

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track