OVA BAKA (92) RADI VIŠE OD 70 GODINA I JOŠ UVEK NE MOŽE DA DOBIJE PENZIJU: "Ceo dan moram da STOJIM na kasi i USLUŽUJEM mušterije"
Foto: Printskrin / You Tube/NewsWatch 12

preko 70 godina radi

OVA BAKA (92) RADI VIŠE OD 70 GODINA I JOŠ UVEK NE MOŽE DA DOBIJE PENZIJU: "Ceo dan moram da STOJIM na kasi i USLUŽUJEM mušterije"

Žena -

Beti Glover (92) radi više od 70 godina i još uvek ne može sebi da priušti da napusti posao.

Tako je postavila onlajn prikupljanje sredstava sa dirljivim naslovom „Molim vas, pomozite mi da se penzionišem“. Da li su uspeli da sakupe neophodnu sumu? I na šta je htela da potroši taj novac?

Beti Glover je rođena 22. maja 1931. Ona još malo puni 92 godine i ima dvoje dece, četvoro unučadi, šestoro praunučadi i dvoje pra-praunučadi. I iako radi već 70 godina, da nije velikodušnosti korisnika interneta, ipak bi morala da stoji iza kase supermarketa.

starački dom, baka, penzionerka
foto: Profimedia

Beti je poslednjih 10 godina radila kao blagajnica u lancu supermarketa VinCo, a pre toga je dugo bila zaposlena u jednoj kompaniji za pokrivanje krovova. Međutim, život je nije poštedeo i nije mogla sebi da priušti odlazak u penziju.

Kako je rekla za Rogue Vallei Times, kada je napunila 90 godina, osetila je potrebu da uspori. Smanjila je malo i išla na posao samo dva puta nedeljno.

„Posle mog 90. rođendana, noge su počele da me izdaju. Zamolila sam ih da mi smanje smene. Nažalost, usledili su problemi sa vidom", objasnila je.

Beti, koja živi u kamp-kućici, zamolila je druge za pomoć. „Nisam čak ni znala kako da pokrenem GoFundMe prikupljanje sredstava. Moja unuka je to uradila umesto mene, ali sam bila sigurna da neće uspeti. Verovala sam da su ljudi prestali da brinu jedni o drugima“, rekla je ona.

"Ja sam skoro 92-godišnja prabaka i još uvek stojim na kasi u VinCo. Iako volim svoje klijente i ljude sa kojima radim, volela bih da se povučem. Moram jer patim od makularne degeneracije. Ali prvo treba da otplatim karavan u kome živim. Ako uspem, moći ću od penzije da platim hranu i lekove".

Kakvo je bilo Betino iznenađenje kada se na njen zahtev odazvalo čak 2.000 ljudi.

Beti Glover i kasno penzionisanje

Beti je želela da prikupi 40.000. dolara. Beti je 21. aprila objavila da se, zahvaljujući ljubaznosti korisnika interneta, konačno ide u penziju. Poslednju smenu je imala 1. maja i pozvala je sve da je posete u VinCo prodavnici.

Ona je u intervjuu novinarima rekla da je izuzetno zahvalna svima i da jedva čeka da dane provodi igrajući se sa svojim pra-praunucima.

(Kurir.rs/ Naj žena)

Bonus video:

02:46

BAKA PETRA (82) ZBOG NOLETA DOŽIVELA INFARKT! Zabranjeno joj da ga gleda, ali kaže: VOLELA BIH DA MI DOĐE, DA POPIJEMO ŠAMPANJAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja