SVI DRŽE ČETKICU ZA ZUBE U KUPATILU, A NE BI TREBALO: Zgadiće vam život kada čujete zašto, a evo šta je rešenje za ovaj problem!
Foto: Shutterstock

PAZITE SE!

SVI DRŽE ČETKICU ZA ZUBE U KUPATILU, A NE BI TREBALO: Zgadiće vam život kada čujete zašto, a evo šta je rešenje za ovaj problem!

Žena -

Nema osobe koja svoju četkicu za zube ne drži u kupatilu, međutim stručnjaci otkrivaju "gadne" razloge zbog čega to ne bi trebalo da radimo.

Iako se trudite da kupatilo redovno održavate čistim, kad god pustite vodu na WC šolji, bakterije i čestice fekalija uvek završe u vazduhu i svuda okolo, pa i na četkici za zube. To znači da će male kapljice ljudskog otpada verovatno završiti na četkici za zube svaki put kada isperete.

Zato, stručnjaci savetuju da spustite dasku na WC šolji kako biste sprečili da nevidljive čestice fekalija završe svuda. Neki čak savetuju da četkicu za zube držite u spavaćoj sobi ili nabavite poklopac za nju.

zubi, četkica za zube
foto: Profimedia

Takođe, istraživači sa Univerziteta "Kolorado Bulder" u SAD snimili su čestice sitnih kapljica tečnosti iz WC šolje, a koje su obično nevidljive golim okom.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:20

BAHMUT JE KAO ZUB PRED VAĐENJE, TEŠKO GA JE ZADRŽATI! Stručnjaci povodom saradnje Kine i Rusije: Ovo je diplomatska pobeda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track