U POŽARU JOJ IZGORELO SVE OSIM TABANA, LEKARI BILI UBEĐENI DA ĆE UMRETI: Devojka je preživela nemoguće, a sada pomaže drugima
Foto: Printscreen Instagram

neverovatan duh

U POŽARU JOJ IZGORELO SVE OSIM TABANA, LEKARI BILI UBEĐENI DA ĆE UMRETI: Devojka je preživela nemoguće, a sada pomaže drugima

Žena -

Ketrin Pju je neverovatna mlada žena koja je inspirisala mnoge svojom pričom o odlučnosti. Godine 2013. kada je imala 19, Ketrin je bila u užasnoj autobuskoj nesreći dok je bila na odmoru u francuskim Alpama.

Dobila je opekotine na više od 96 posto tela i davali su joj samo 1 odsto šanse da preživi.

Ketrin rođena je i odrasla u Severnom Velsu u Ujedinjenom Kraljevstvu i bila je tipična tinejdžerka. U aprilu 2013. bila je na skijanju u francuskim Alpima sa grupom prijatelja kada se autobus kojim su putovale sudario i zapalio.

Pju je bila zarobljena u zapaljenom autobusu i pretrpela je strašne opekotine lica, ruku, nogu i torza. Helikopterom je prevezena u bolnicu u Grenoblu u Francuskoj, gde su joj lekari davali 1 odsto šanse da preživi. Samo su joj tabani i nekoliko mrlja na temenu bili netaknuti vatrom.

Prošla je preko 200 operacija i bezbroj sati bolne rehabilitacije, te se polako ali sigurno počela oporavljati. Danas se ponosno naziva osobom koja je preživela opekotine i strastveno pomaže drugima koji su doživeli sličnu traumu.

"Moj glavni cilj je da pokažem ljudima da možete da živite nakon takve traume i takve traumatične povrede i da život može biti ispunjen i pozitivan i kakav god želite", rekla je Ketrin.

Od svoje nesreće, Pju je postigla više nego što su mnogi mogli da sanjaju. Postala je fizioterapeutkinja i motivacioni govornik, deleći svoju priču s publikom širom sveta kako bi inspirisala druge da prevladaju nevolje i postignu svoje ciljeve.

Takođe je postala zagovornica preživelih od opekotina, radeći s dobrotvornim društvima i organizacijama na podizanju svesti o fizičkim i emocionalnim izazovima s kojima se suočavaju oni koji su pretrpeli opekline. Njeni napori pomogli su da se poboljšaju životi brojnih ljudi, a njena poruka nade dotakla je srca miliona, prenosi Net.hr.

Kao priznanje za njezina postignuća, Pju je nagrađena brojnim nagradama i priznanjima, uključujući prestižnu nagradu Helen Rolason za inspiraciju na dodeli BBC nagrada za sportsku osobu godine 2019.

Osim toga, ona je i zaštitno lice kozmetičkog brenda Avon, a čak je bila i model na Nedelji mode u Londonu i za dobrotvornu organizaciju koja podržava ljude koji "izgledaju drugačije".

Izvanredna priča Ketrin Pju je dokaz snage izdržljivosti i odlučnosti u suočavanju sa problemima. Uprkos nezamislivim izazovima, odbila je da odustane i umesto toga pronašla je snagu da savlada povrede i izgradi nov život za sebe.

Uspeh Ketrin Pju izvor je inspiracije za svakoga ko se suočava s teškim okolnostima, a njena poruka nade i istrajnosti snažan je podsetnik naistrajnost ljudskog duha.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:55

ZBOG LEPOTE SAM U HOLIVUDU GUBILA ULOGE! Srpska glumica progovorila o STRAŠNOJ ISTINI u šou biznisu! Oči joj otvorio AL PAĆINO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track