RECITE ZBOGOM SALU NA DONJEM STOMAKU! Ove 4 vežbice učiniće da u kupaćem kostimu izgledate APSOLUTNO SAVRŠENO: Evo kako se rade
Foto: Shutterstock

PROBAJTE

RECITE ZBOGOM SALU NA DONJEM STOMAKU! Ove 4 vežbice učiniće da u kupaćem kostimu izgledate APSOLUTNO SAVRŠENO: Evo kako se rade

Žena -

Leto samo što nije stiglo, a mnogi već uveliko rade na svom izgledu. Ipak, donji stomak ume da bude izuzetno naporan i težak za skidanje, a takođe i najviše nervira. Da biste se izborili sa viškom sa stomaka, probajte sa ove četiri vežbice.

Vežba broj 1

Ova vežba je nezaobilazna ukoliko želite da zategnete donji stomak. Nije komlikovana za izvođenje, ali je efikasna u pogledu željenih rezlutata.

vežbe, trenning
foto: Printscreen/popsugar.com

Lezite na leđa, skupite i ispravite noge u vis, bez savijanja u kolenima, i vodeći računa da noge budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na vaš trup. Karlica treba da bude fiksirana pri podu. Cilj tokom izvođenja ove vežbe jeste da izdignete lopatice od poda i da se ispuženih ruku što više približavate nogama.

Pokušajte da uradite 3 serije od po 20 ponavljanja, sa pauzama između serija u trajanju od pola minuta.

Vežba broj 2

Kako bi rezultat vežbanja bio što bolji, kao deo treninga za donji stomak, predlažemo da praktikujete i jednu kardio vežbu, koja je takođe skoncetrisana na pomenutu grupu trbušnih mišića.

vežbe, trenning
foto: Printscreen/popsugar.com

Sve vreme ste u stajaćem položaju, ispravljenih leđa, i čvrsto stegnutih mišića stomaka, a cilj je da noge dižete što više u vis kolenima na gore, pri čemu su sve vreme angažovani i donji trbušnjaci.

Radite ovu vežbu minut bez prestanka, pa odmarajte pola minuta. Ukupno uradite 3 serije.

Vežba broj 3

Još jedna standardna vežba za donji stomak. Krećete iz položaja koji smo već opisali kod vežbe broj jedan, s tim da su noge ne podignute u vis, već blago idzignute iznad poda, i skupljene, ruke na podu kao vid oslonca, i glava takođe u spuštenom položaju, bez izdignutih lopatica. Ova vežba strogo je skoncetrisana na donje trbušnjake, i zato je i nezaobilazna.

vežbe, trenning
foto: Printscreen/popsugar.com

Izvodite je tako što iz opisanog položaja jednu nogu dižete u vis, do ugla od 90 stepeni u odnosu na trup, pa potom dok je spušate, dižete drugu, i tako naizmenično 15 puta - jedno ponavljanje obuhvata pokret i jednom i drugom nogom.

Uradite 3 serije, sa pauzom od pola minuta između.

Vežba broj 4

I naposletku, vežba koja angažuje donje, kao i bočne trbušnjake, ali ih ujedno i isteže.

vežbe, trenning
foto: Printscreen/popsugar.com

Biće vam potreban jedan teg - idealno je da ima 3-4 kilograma, ako vam je to teško slobodno koristite i manju težnu, koju ćete postepeno povećavati.

Stojite uspravno sa tegom u obe ruke koje su podignute iznad glave, zategnutih trbušnaka, zatim se savijate što više u jednu stranu, bez krivljenja kičme, vraćate u sredinu pa na drugu stranu - sve to se računa kao jedno ponavljanje. Vi radite 3 serije po 15 ponavljanja, sa puzama između od pola minuta.

(Kurir.rs/Mogujatosama)

Bonus video:

03:09

SVEBOR, MALO SPORT, MALO BORILAČKA VEŠTINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track