URADILA SAM DNK TEST I OTKRILA DA ODGAJAM DETE STRANCA: Moj muž nije BIOLOŠKI OTAC našeg sina, a onda je usledila ŠOKANTNA ISTINA
Foto: Printscreen YouTube

FILMSKA PRIČA

URADILA SAM DNK TEST I OTKRILA DA ODGAJAM DETE STRANCA: Moj muž nije BIOLOŠKI OTAC našeg sina, a onda je usledila ŠOKANTNA ISTINA

Žena -

Dona Džonson iz SAD je majka dvoje dece. Najstariji sin Vaner Džunior danas ima 18 godina, a mlađi Tim 15. Njega je rodila nakon vantelesne oplodnje. Kao porodica su odlučili 2019. da urade DNK testiranje više iz zabave nego nekih sumnji. Jednostavno su želeli da saznaju nešto više od svom poreklu.

Međutim, kad su konačno dobili rezultate testiranja, šokirali su se. Prema izveštaju, njen suprug Vaner bio je biološki otac njihovog starijeg sina, ali kod najmlađeg deteta je pisalo - otac nepoznat.

- Odmah smo posumnjali da je došlo do zabune u klinici za neplodnost gde sam bila podvrgnuta vantelesnoj oplodnji 2007. godine - rekla je Dona.

Zapitali su se: Ko je Timov biološki otac?

Ova situacija je par potresla do te mere da je Dona pala u depresiju. Odlučili su da potraže pomoć savetnika kako bi se suočili s emocijama i odlučili šta dalje.

Smatrali su ispravnim da razgovaraju s Timom o tome i sve mu iskreno ispričaju. Dečak je tad imao 12 godina i sve je dosta dobro prihvatio, ali rekao je da bi želeo da pronađe biološkog oca.

Put do tog otkrića bilo je ponovno DNK testiranje koje im je pomoglo u pronalasku Timove rodbine. Najpre su našli njegovu biološku tetku. Malo pomalo došli su i do biološkog oca, blogera Devina Mekneila, koji je u tom trenutku bio oženjen i imao dvoje dece.

Nakon što su dobili Devinove kontakt podatke, shvatili su da će povezivanje s njim zauvek promeniti tok njihovih života. Međutim, poštovali su Timovu želju da upozna biološkog oca. U martu 2021. Vaner je nazvao Devina i sve mu ispričao. Iako je bio sumnjičav, Devin je pristao na DNK testiranje kako bi se uverio ima li istine u svemu tome. Test je potvrdio da ima još jedno dete za koje nije znao.

Porodice su se povezale putem video poziva, a Devin i njegova supruga Keli su bili vrlo susretljivi i ljubazni prema njima. Odlučili su da neće biti nikakve borbe oko starateljstva, ali su isto tako odlučili da zajedno saznaju šta se dogodilo.

Malo su istraživali pa shvatili da su posetili istu kliniku na isti dan, pre 14 godina. Dona je prošla kroz vađenje jajne ćelije dok je Keli bila na implantaciji embriona, što je rezultiralo rođenjem njenog najstarijeg sina Talona, koji je sad zapravo Timov polubrat.

Takođe, otkrili su da uzorci sperme nisu bili zamenjeni, već je Devinov uzorak korišćen za obe oplodnje, i kod Keli i kod Done.

U junu 2021. godine dogovorili su se da se svi zajedno nađu i konačno upoznaju uživo. Tim je bio vrlo srećan i uzbuđen, jer će napokon zagrliti biološkog oca.

- Bilo mi je nekako nadrealno zagrliti stranca s kojim sam delila to čudo stvaranja deteta. Videti sina i njegovog biološkog oca zajedno bilo je neobično, ali nekako utešno. Njihovi maniri i zajednička interesovanja su zapanjujuće slični, daleko više od fizičke sličnosti - prisetila se Dona i dodala da su ostali u kontaktu i dalje.

Spomenula je da drugo dete nisu mogli da dobiju prirodnim putem zbog Vanerove hernije, a ispričala je i kako su se upoznali.

- Upoznali smo se tokom srednjoškolskih godina, a venčali 2003. godine. Ubrzo smo dobili prvo dete, ali drugo nismo mogli nikako jer je Vaner imao neke komplikacije vezane za herniju, što je rezultiralo oštećenjima koja su onemogućila prirodnu oplodnju - kazala je.

Nisu želeli da gube vreme, pa su u martu 2007. godine krenuli na vantelesnu oplodnju. Prvih nekoliko pokušaja nije urodilo plodom, ali nisu odustali. Dona je napokon ostala trudna, a njihovoj sreći nije bilo kraja. Dobili su drugo dete, sina Tima, u avgustu 2008. Smatrali su njegovo rođenje čudom.

Njihov najstariji sin više liči na oca, ima plave oči i svetlu kosu, dok je Tim sličniji njoj, prenosi brightside.me.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:43

DNK analiza je sto odsto sigurna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track