MUŠKARCI ŽELE POSLUŠNU I POPUSTLJIVU ŽENU? Ovo su NAJVEĆE ZABLUDE o jačem polu u koje žene veruju, a jedna je POSEBNO OPASNA
Foto: Profimedia

MUŠKO-ŽENSKI ODNOSI

MUŠKARCI ŽELE POSLUŠNU I POPUSTLJIVU ŽENU? Ovo su NAJVEĆE ZABLUDE o jačem polu u koje žene veruju, a jedna je POSEBNO OPASNA

Žena -

Ako verujete u ove mitove o muškarcima, varate se. Svima su poznate stare priče - muškarci su opsednuti seksom, oni su ljubitelji sporta, oni donose novac, prostodušni su... a žene su pričljive, tolerantne, traže muževe, mašine za pravljenje dece...

Stereotipi su super korisni - ako ste stend-ap komičar.

U stvarnom svetu, stereotipi jednostavno sprečavaju da vidite istinu ispred sebe.

Postoje neki najuporniji mitovi o muškarcima i onome što žele u ljubavi i životu.

par, veza, tuga
foto: Profimedia

Evo 4 opasna mita u koje žene veruju o muškarcima:

1. Muškarci žele poslušnu, popustljivu partnerku

Mit... Muškarci imaju nežni ego koji je lako ugroziti i stoga im je potreban romantični partner koji je fundamentalno nesposoban da kaže "ne".

Istina je... Muškarci koji nemaju utemeljen osećaj sopstvene moći verovatno će želeti partnerku koja je pomalo napeta. Međutim, oni koji su obavili svoj unutrašnji posao i zaslužili sami sebi put do zrelosti neće podneti takvu partnerku. Oni žele ravnopravnog partnera, a ne nekoga koga će držati u rukama i "dadiljati". Ako mislite da svi muškarci traže bespomoćne, zavisne seksualne lutke - oslobodite se toga. Svi samoaktivni muškarci žele inteligentnu, punu ljubavi i izazova, samoostvarenu ženu kao partnerku koja će biti uz njih u životu.

veza, par, muško-žensko prijateljstvo, sastanak, dejt
foto: Profimedia

2. Muškarci nisu zainteresovani za rad na transformaciji

Mit... Industrija samorazvoja i odnosa usmerena je prema ženama jer su muškarci potpuno otporni i nezainteresovani za duboki unutrašnji rad na sebi. Drugi uobičajeni mit jeste da muškarci nisu zainteresovani za angažman u radu na unutrašnjem rastu. Iako mogu da imaju više otpora prema tome da dugoročno budu sledbenici učitelja ili gurua nego većina žena, ideja da muškarci nisu voljni da gledaju prema "unutra" i rade taj "posao" je smešna. Zajednica je puna muškaraca koji su gladni istine. Dakle, ideja da nisu zainteresovani za rad na transformacijskom rastu - nije istinita.

par, veza, ljubav
foto: Profimedia

3. Muškarci se boje da se skrase

Mit... Muškarci se boje predanosti i dugotrajnih veza i ništa ih ne tera u stanje panike brže nego kada njihova partnerka želi da razgovara o "definisanju veze". U stvarnosti, mnogi su muškarci vrlo orijentisani na vezu i žude za dugotrajnom monogamijom jednako kao i svaka žena u romantičnom romanu. Štaviše, studija je pokazala da žene žude za svojom nezavisnošću i vremenom koje će provesti same više od muškaraca kada je reč o vezi. Mnogi muškarci možda nisu spremni za istinsko partnerstvo sve dok otprilike ne navrše 30 godina, ali nakon što pređu taj prag, i te kako priželjkuju brak.

veza, par, muško-žensko prijateljstvo, sastanak, dejt
foto: Profimedia

4. Muškarci imaju ograničeniji raspon emocija

Mit... Muškarci ne osećaju mnogo u poređenju sa ženama. Pravi muškarac će zaplakati samo jednom ili dvaput u životu i generalno je bezosećajan, čije lice retko napušta neutralan, kaubojski položaj. I naravno… "dečaci ne plaču". Imati i doživljavati emocije stvarnost je i za muškarce i za žene - odnosno za ljudska bića. Naravno, u mnogim kulturama muškarci su možda više potisnuli određene emocije nego dame, ali to ne znači da ih još uvek nemaju.

Postoje neki muškarci koji ceo život žele da provedu imajući seks s hiljadama žena..., a ima i muškaraca koji su presrećni zbog ideje da bi mogli da se ožene svojom ljubavlju iz srednje škole i imaju samo jednog seksualnog partnera za ceo život. Pustite stereotipe i proizvoljne društveno osnažene mitove - vaš će pogled na svet kao rezultat toga postati bogatiji i inspirativniji, donosi YourTango.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

03:37

REČ PSIHOTERAPEUTA O IZBORU PARTNERA: To je složena stvar! Evo šta vam treba za stabilnu vezu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track