BIO JE ZGODAN I ZABAVAN, KAD ME JE ZAPROSIO, NISAM RAZMIŠLJALA: Udala se za 25 godina starijeg, a sad je počela da kuka ZBOG TOGA!
Foto: Profimedia

nije joj lako

BIO JE ZGODAN I ZABAVAN, KAD ME JE ZAPROSIO, NISAM RAZMIŠLJALA: Udala se za 25 godina starijeg, a sad je počela da kuka ZBOG TOGA!

Žena -

Kažu da prava ljubav godine ne broji, a čini se da partnere sa velikom razlikom u godinama imamo više nego ikad. U prilog tome govore mnogobrojne devojke koje su u vezi ili braku sa starijim muškarcima, a koje su često zbog toga dobijale razne epitete. Ispovest žene koja je želela da ostane anonimna govori kako razlika u godinama kad-tad stigne jedan odnos. Dok je ona imala 25, nije joj smetalo što on ima 50, ali sada, kada on ima 65 - sve postaje problem.

- Ja sam 40-godišnja žena udata za muškarca koji je upravo napunio 65. Upoznali smo se kad sam ja imala 25. On je bio dinamičan i nedavno razveden 50-godišnjak. Ludo smo se zaljubili. Bio je jako zgodan i zabavan, pa kad me je zaprosio, nisam puno razmišljala - napisala je žena terapeutkinji i kolumnistkinji portala Mirror, Kolin Nolan.

ljubav, veza, par
foto: Profimedia

Imaju dvoje dece, od 9 i 12 godina, a kako je objasnila, oboje su jako zaokupljeni njima i obožavaju ih. Ipak, druge stvari u braku više ne idu tako dobro, a problemi među njima traju već godinu dana.

- Jednostavno mi je postao jako dosadan i nikada ne želi da radi stvari koje mene vesele. Razlika u godinama mi nikada pre nije smetala, ali mislim da sada postaje pravi problem - napisala je žena i dodala:

- Da stvar bude gora, nedavno je odlučio da ode u penziju jer to sebi može da priušti, ali sada je po cele dane kod kuće i oko kuće, što mi smeta. Mnogo više mi pomaže sa decom što je dobro, ali odjednom ga vidim u nekom novom svetlu i takav mi se baš ne sviđa. Sada više nisam sigurna da ćemo preživeti ovu udaljenost koja je među nama nastala, a to je tužno jer smo bili dobar par. Imate li kakvih ideja? - pitala je terapeutkinju.

par, veza, razvod, svađa
foto: Profimedia

- Mislim da u vezama sa velikom razlikom u godinama često dođe do krizne prekretnice baš kad se stariji partner nađe u nekoj drugoj životnoj fazi, kao što je u njegovom slučaju penzija. Zato mislim da je uzrok vaše krize više penzija vašeg supruga, nego razlika u godinama među vama jer dobijam mnogo pisama od ljudi koji su otišli u penziju i od tada svojim partnerima idu na živce - napisala je Kolin i dodala:

- Umesto da bežite od problema, suočite se sa njim i razgovarajte o tome kako se osećate. Možda vam ponekad treba lični prostor, što je u redu. Izađite i vidite se sa prijateljima, zabavite se, ali nemojte izbegavati razgovor. Recite mu da vam je teško kod kuće otkad ste celo vreme zajedno i da to ne pomaže vašem romantičnom životu. Razmislite postoji li nešto što biste zajedno mogli da radite, a da bi bilo zabavno vama i njemu. I ako treba, podsetite ga da ima 65, a ne 85 godina. Stvorite prilike da prijatno provedete zajedničko vreme, idite negde za vikend ili napravite večeru za vas dvoje. Možda to nije kraj puta za brak, možda ste se samo 'izgubili' - poručila je.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

01:51

OVDE RODITELJI TREBA DA SE OBRATE ZBOG JEZIVOG SMEŠTAJA NA TARI! Eksperti smatraju da je veza prosvete i ovog događaja MAGLOVITA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track