STARINSKA POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA: Žuti kolač sa višnjama OSVEŽIĆE vas tokom ovih vrelih dana, a priprema je jednostavna
Foto: profimedia

kolač koji osvežava

STARINSKA POSLASTICA KOJA SE TOPI U USTIMA: Žuti kolač sa višnjama OSVEŽIĆE vas tokom ovih vrelih dana, a priprema je jednostavna

Žena -

Žuti kolač sa višnjama je starinska poslastica koja se topi u ustima, a ako nikada niste pravili pravo je vreme da isprobate. Samo umutite sastojke za testo i dodajte višnje, pa ispecite. Ništa prostije za pripremu, a ukus nikad lepši. A ako ste pravili ovaj kolač sa višnjama, ali vam se često dešavalo da voće padne na dno testa, otkrivamo vam savršen trik. Sve što treba da uradite jeste da testo prvo ispečete 5 minuta, a onda da dodate voće.

kolač
foto: Printscreen/Youtube/Natašine Slastice

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 180 ml jogurta
  • 260 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g višanja
  • 1 ravna kašika griza

Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte ulje i jogrut. Još malo sjedinite mikserom, a onda dodajte brašno i prašak za pecivo. Dobro umutite da se sastojci sjedine. Višnje odmrznite i iscedite višak vode, pa pomešajte sa grizom. Tepsiju nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C tačno 5 minuta, a onda izvadite i poređajte višnje, pa pecite još 20 minuta. Pospite šećerom u prahu.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track