POSNE PLJESKAVICE SA SALATOM OD PEČENOG PARADAJZA: Ne postoji ukusniji recept za ručak po predlogu SVETSKOG KUVARA
Foto: Profimedia

IDEALNE ZA POSNI RUČAK

POSNE PLJESKAVICE SA SALATOM OD PEČENOG PARADAJZA: Ne postoji ukusniji recept za ručak po predlogu SVETSKOG KUVARA

Žena -

U toku je Petrovdanski post i ono što svima nedostaje su ideje za ukusna jela. Naš današnji predlog jesu pljeskavice od povrća i sira, pikantni umak i neobična salata od pečenog paradajza. Ovaj fantastičan posni recept za ručak našli smo na YT kanalu čuvenog kuvara, Gordona Remzija. Ne postoji ukusniji recept za posni ručak, a ovim jelo je oduševljeno preko 4 miliona ljudi.

Sastojci:

Za paradajz:

  • čeri paradajz
  • 1 čen belog luka
  • malo timijana
  • malo maslinovog ulja

Za pljeskavice:

  • 200-300 g posnog tvrdog sira
  • 2 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 3-4 mlada luka
  • sveža nana
  • svež korijander
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 5 kašika vode
  • 2-3 kašike prezli
Pljeskavice
foto: Pritnscreen/youtube

Još:

  • 1 ljuta papričica
  • malo đumbira
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2-3 kašike sirćeta
  • par kašika maslinovog ulja
  • malo svežeg korijandera

Priprema:

Paradajz isecite na pola, pa poređajte na pleh. Posolite i pošećerite, a onda pospite svežim timijanom, kao i seckanim belim lukom. Prelijte paradajz maslinovim uljem i stavite u zagrejanu rerni na 150°C oko 90 minuta. Tikvicu i šargarepe izrendajte, a zatim posolite i ostavite da odstoje bar 10 minuta, da puste vodu. Posni tvrdi sir takođe izrendajte i stavite u drugu posudu. Procedite povrće i dodajte ga u sir. Zatim dodajte i seckani mladi luk, kao i nanu i korijander, a onda i laneno seme koje ste pomešali sa vodom (ako ne postite koristite 2 jajeta). Zatim u smesu dodajte prezle i sve dobro sjedinite. Oblikujte pljeskavice i stavite u frižider nepokrivene nekih 25 minuta. U posudi pomešajte seckanu ljutu papričicu, đumbir, šećer, so, sirće i maslinovo ulje, pa dodajte seckani korijander. Sve lepo promešajte. Ispržite pljeskavice na malo ulja, pa poslužite sa umakom. A posudi pomešajte zelenu salatu, seckani ljubičasti luk i pečeni paradajz. Začinite po želji i služite sa pljeskavicama.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:29

U TOKU JE PETROVSKI POST: Na pijacama veća potražnja ribe, a CENA OBRADOVALA sve!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track