ZBOG MAJKE JE MORALA DA OSTAVI SVOJU NAJVEĆU LJUBAV: 43 godine kasnije se UDALA za njega! Suze same teku! Evo kako ga je pronašla
Foto: Printscreen YouTube

DIRLJIVO

ZBOG MAJKE JE MORALA DA OSTAVI SVOJU NAJVEĆU LJUBAV: 43 godine kasnije se UDALA za njega! Suze same teku! Evo kako ga je pronašla

Žena -

On je bio moja prva ljubav. On je bio moja prava ljubav, ovako Džejn opisuje čoveka s kojim je pre 43 godine morala da raskine, pod pritiskom. Srećom, ljubav ovog para bila je zapisana u zvezdama, a godinama kasnije uspeli su da se ponovo spoje, pa čak i venčaju.

Ovo je inspirativna priča o dvoje ljudi, čija se ljubav pokazala jačom od svih društvenih prepreka. Njihova ljubav je bila osporavana. Džejn (69) i Stiven (73) upoznali su se davne 1971, kada je ona krenula na prvu godinu, a on bio na zadnjoj godini studija.

I iako je par imao snažnu vezu i Stiv je bio njena prva prava ljubav, morali su da se rastanu jer njena mama nije odobravala njihovu vezu zbog razlike u njihovoj boji kože.

- Uopšte nije želela da dođe do ove veze - priseća se Džejn.

Trudili su se da održe svoju vezu i uprkos protivljenju majke, mladi par se viđao 7 godina. Međutim, kad je Džejn završila školovanje za medicinsku sestru i počela da radi posao koji je zahtevao da putuje na velike udaljenosti i radi duže, teško je viđala Stivena, koji nije imao automobil.

- Bila sam potpuno skrhana svime. Porodični pritisak uvek me je opterećivao jer je zauvek narušio odnos između moje majke i mene - priznaje ona.

Uprkos tome što je njena mama bila razlog zašto je morala da se rastane od svoje ljubavi, primetila je da njena ljubav prema mami nije nestala. Međutim, ona priznaje da je ono što se dogodilo uticalo na njihov odnos do kraja života.

Par je tada čak razgovarao o mogućnosti venčanja, ali Džejn se bojala posledica.

- Izgubila bih celu svoju porodicu - kaže.

Nemajući drugog izbora nego da raskine vezu, Džejn se priseća kako je telefonom saopštila Stivenu tešku vest.

- Volim te, ali jednostavno ne mogu da nastavim s ovom vezom - rekla mu je.

Iznenadni razlaz bio je razoran za Stivena, ostao je potpuno zapanjen i bez teksta. To je takođe bio težak kraj i za Džejn, sve ju je proganjalo godinama.

- Tada sam sažalila. Sažalila sam zbog načina na koji sam to učinila, ali sam to učinila - priča.

Sledećih 40 godina ljubavnici su živeli odvojene živote i nisu međusobno komunicirali. Godinama nakon, 2021, Džejn kao penzionisana udovica i nakon majčine smrti i svog razvoda, počinje da traži Stivena. Međutim, uprkos naporima, ne uspeva da ga pronađe putem društvenih mreža.

Džejn
foto: Printscreen YouTube

- Nije bilo gotovo nikakvog traga od njega - kaže Džejn.

Srećom, u aprilu 2021. Džejn nalazi adresu Stivenove nećake i šalje joj pismo. Nećaka je obaveštava da je Stiven u staračkom domu, što, priznaje, nikada nije mogla da zamisli u milion godina. Džejn je zatim nazvala starački dom raspitujući se za Stivena.

Osoblje ju je obavestilo da pacijenti u domu nemaju pristup telefonu pored kreveta. Džejn potom piše još jedno pismo Stivenu, ali ne dobija odgovor. Kad je ponovo nazvala, medicinska sestra ju je obavestila da on ne može da komunicira telefonom. Tada Džejn odlučuje sama da otputuje tamo.

- Morala sam da znam da li je on dobro? Da li je bio oženjen? Da li bi mi oprostio? - priča ona.

A kad je konačno ušla u njegovu sobu, Stiven ju je odmah prepoznao i izgovorio njeno ime, dok su mu suze tekle niz lice.

- Znala sam da me još uvek voli - priznaje Džejn.

Nekoliko meseci kasnije preselila ga je u svoju kuću.

- Ona je divna. Ona je moje srce i duša. Želim zauvek da živim s njom - rekao je Stiven.

Nekoliko meseci kasnije, Stiven je zaprosio Džejn i zaljubljeni golupčići su se venčali u svom domu pred oko 65 prijatelja i članova porodice.

- Možemo provesti ostatak života zajedno - srećni su. Uzela je i Stivenovo prezime, za koje je priznala da je to toliko dugo želela, donosi Bright Side.

(Kurir.rs/ Brught Side)

Bonus video:

01:36

Prvi ples mladenaca bio je uz pesmu Verujem u ljubav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja