KAKO DA VAM PEŠKIRI BUDU MEKANI KAO PRVOG DANA? Jednostavan trik će vas oduševiti: Iskoristite sastojak koji svi imamo u kuhinji!
Foto: Profimedia

PROBAJTE

KAKO DA VAM PEŠKIRI BUDU MEKANI KAO PRVOG DANA? Jednostavan trik će vas oduševiti: Iskoristite sastojak koji svi imamo u kuhinji!

Žena -

Pranje uništava kvalitet tkanine i materijala koji se nađu u mašini. Ne samo da počinju da gube svoju boju, već se i stanjuju i postaju sve grublji i grublji. Ovo ste sigurno primetili na peškirima.

Ukoliko su vam peškiri ogrubeli posle godina pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira i to nije smak sveta jer je vrlo lako popravljivo.

žena, Peškiri, Četkice, Brijač, četkica za zube, nakit
foto: Shutterstock

Budući da oni imaju veliku moć apsorpcije, dešava se da prilikom pranja ne budu dobro isprani, do čega dolazi ako ste stavili previše deterdženata ili ako je veš mašina prepuna. To sve rezultira peškirima koji će biti grubi na dodir.

Da biste ovo rešili sve što treba da uradite jeste da kada u mašinu ubacite peškire ne sipate deterdžente, već dodate 2 šolje sirćeta. Sirće je prirodan čistač, pa će eliminisati sve proizvode sa vlakana peškira, a uz to će ukloniti i mirise. Ako se služite ovim trikom, nema potrebe da perete peškire na više od 60 stepeni. Ukoliko se desi da su i nakon trika sa sirćetom, peškiri grubi, potrebno je da ponovite postupak.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:50

PEŠKIRI MOGU BITI MEKANI I BEZ OMEKŠIVAČA: Žena podelila VRHUNSKI TRIK za pranje! Stavila ih u kadu i uradila OVO! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track