KADA JEDNOM PROBATE TIKVICE NA GRČKI NAČIN NEĆETE IH VIŠE PRAVITI DRUGAČIJE: Preukusne su, a dobijate KOMPLET RUČAK za 150 dinara
Foto: Shutterstock

zdravo i ukusno

KADA JEDNOM PROBATE TIKVICE NA GRČKI NAČIN NEĆETE IH VIŠE PRAVITI DRUGAČIJE: Preukusne su, a dobijate KOMPLET RUČAK za 150 dinara

Žena -

U odnosu na krompir i pirinač, tikvice su savršeno povrće koje je dijetalno, zdravo i ukusno i najčešće se tokom letnjih dana nalazi na našim tanjirima.

Punjene tikvice, špagete od tikvica, pohovane - volimo ih u svim varijantama, a posebno su zanimljive one na grčki način. One nalikuju na klasične pohovane tikvice, ali se prave bez jaja, te su idelana opcija ukoliko recimo postite, a i nešto su jednostavnije za pripremu.

Tikvice
foto: Shutterstock

Najbolje od svega je što sve sastojke potrebne za ovaj specijalitet uvek imamo u kući, a kilogram tikvica može da se pazari već po ceni od 70 dinara.

Potrebni sastojci:

  • 3 ili 4 tikvice
  • ulje po potrebi
  • 120 grama belog brašna
  • 60 grama kukuruznog brašna
  • dobro rashlađena voda
Tunjevina, tikvice
foto: Profimedia

Priprema:

Tikvice isaći na što je mogunje taće listove ili kolutove. U šerpi pomešati kukuruznog i belog brašna i malo ulja, pa u istu šerpu staviti i tikvice.

Poklopite šerpu, pa je dobro protresite minut ili dva, da bi se brašno dobro rasporedilo.

Zagrejte malo dublje ulje u tiganju. Vadite tikvicu po tikvicu iz šerpe, ali je pre stavljanja u tiganj, na sekundu potopite u drugu šerpu sa ledenom vodom. Potom spuštajte u ulje i kratko pržite.

Jedite ih kao prilog uz meso ili samostalno uz salatu i sir.

Prijatno!

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

05:06

ZDRAVA HRANA NIJE BLJUTAVA I NEUKUSNA! Manekenski kuvar Danijele Boračeve ostavlja bez daha: Poznati obožavaju OVE recepte! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track