5 NAČINA KAKO DA SKINETE FLEKE SA KOŽE OD FARBE ZA KOSU: Sve sastojke imate kod kuće, a mogu dosta da pomognu
Foto: Profimedia

odlično!

5 NAČINA KAKO DA SKINETE FLEKE SA KOŽE OD FARBE ZA KOSU: Sve sastojke imate kod kuće, a mogu dosta da pomognu

Žena -

Sigurni smo da vam se nekad dogodilo da vam nakon farbanja ostanu fleke na glavi. Međutim, postoje sjajni načini da ih skinete brzo i lako bez iritacija.

Ofarbali ste se, dobili boju kose koja izgleda sjajno, ali - problem! Po glavi su vam ostale fleke od farbe, a pogotovo u predelu ušiju i čela. Kako smo sigurni da ne želite da hodate gradom sa mrljama na licu, pre nego što krenete da paničite, otkrićemo vam da je ovaj problem zapravo lako rešiv.

farbanje kose, frizer, kosa, farba
foto: Shutterstock

Bitno je naglasiti da vam se ovako nešto može desiti nevezano da li se farbate kod kuće ili u salonu, a najčešće je kod tamnih nijansi koje nekad znaju da budu veoma uporne i da se ne skidaju i po nekoliko dana.

Prevencija je najbolja

Da vam se fleke ne bi pojavile postoje neke stvari koje možete da uradite. Vazelin je jedno od rešenja. Sve što je potrebno je da namažete nešto deblji sloj uz liniju kose, kao i kožu vrata sa zadnje strane, koji su ugroženi prilikom farbanja, te da ga dobro utrljate.

Koža treba da bude masna i sjajna, a ono što je funkcija vazelina u ovom slučaju jeste da bude barijera između farbe za kosu i vaše kože koja je u neposrednom dodiru sa farbom. Na ovaj način je farba onemogućena da prione na kožu, te da na taj način nastanu fleke.

Sličan efekat možete dobiti i sa masnijom kremom, a postupak je isti.

Dodatni savet: Preko vazelinom namazanih delova kože možete staviti i komadiće vate, kako biste se dodatno zaštitili od farbe.

Kako skinuti fleke od farbe?

Ukoliko su fleke već nastale i ovde ima pomoći, a mi vam donosimo 5 načina kako da uklonite farbu sa kože i otkrivamo šta nikako ne smete da radite.

regenrator, kosa, pranje kose
foto: Diana Vyshniakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Koristite farbu za kosu

Ovo je možda iznenađenje, ali boja zapravo skida boju sa kože. Dakle, sve što vam je potrebno je da utrljate malo postojeće boje na kožu ali pre nego što je pokvasite, jer sa mokrom farbom za kosu ovaj trik neće raditi.

Micelarna voda ili drugi skidač šminke

Može vam pomoći i vaša omiljena micelarna voda ili skidač šminke na uljanoj bazi. Sve što je potrebno je da malu količinu sipate na tufer i utrljate u kožu. Ipak, bitno je naglasiti da ova metoda bolje radi sa polutrajnim bojama nego sa trajnim.

Mleko

Da, obično mleko iz frižidera može biti sjajan način da uklonite farbu. Birajte uvek kravlje, a nikako biljno mleko, jer ono neće odraditi trik. Sipajte malo mleka na pamučni tufer i nežno prebrišite kožu nekoliko puta.

Pasta od sode bikarbone

Sve što je potrebno je da malo sode bikarbone pomešate sa vodom dok ne dobijete gustu pastu koju bi potom trebalo utrljati tuferom ili pamučnom krpicom preko fleka od farbe. Isperite vodom i ponovite postupak ukoliko je potrebno.

soda bikarbona
foto: Profimedia

Nežan piling

Ukoliko nijedna tehnika ne urodi plodom, najbolje je da uradite blagi piling lica. Ne preterujte i ne budite grubi, posebno ako imate osetljivu kožu ili ekcem.

Čime nikako nemojte da skidate boju sa kože

Internet je prepun saveta kako da uklonite boju sa kože, ali nikako ne treba ispratiti sve što piše. Često se mogu naći saveti da tragove boje uklonite skidačem laka za nokte ili gelovima za dezinfekciju. Ovo nikako nije dobro za kožu, jer ove supstance nisu namenje za lice, i mogu izazvati iritacije, alergijske reakcije, pa čak i opekotine.

(Kurir.rs/NajŽena)

Bonus video:

02:44

DŽABA TI LEPA KOSA KAD RAĐAŠ DEFEKTE! Majka dece sa Daunovim sindromom progovorila o strašnim uvredama na njihov i svoj račun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track