BEBU SU ŽIVU ZAKOPALI, ALI JEDNA ŽENA JE SPASILA SIGURNE SMRTI: Prošlo 20 godina, a onda se desila jedna neverovatna stvar VIDEO
Ilustracija, Foto: Shutterstock

beba kristijan

BEBU SU ŽIVU ZAKOPALI, ALI JEDNA ŽENA JE SPASILA SIGURNE SMRTI: Prošlo 20 godina, a onda se desila jedna neverovatna stvar VIDEO

Žena -

Neke priče nas teraju da verujemo u dobrotu i čuda života. Jedna od njih dogodila se ženi koja je, nakon što je otišla na trčanje sa svojim psima, kao što je to inače činila, zatekla napuštenu bebu zakopanu živu.

Njena brza akcija uspela je da mu spase život, a ona nije ni slutila šta će se dogoditi godinama kasnije.

beba, Inkubator
foto: Shutterstock

Sve je počelo 1998. godine kada je Azita Milanijan otišla na trčanje sa svojim psima.

Jedan od njih, Tango, počeo je da njuška i grebe po zemlji. Milanijan je bolje pogledala i videla male noge kako vire iz zemlje. U početku je mislila da je životinja, ali je onda začula plač bebe.

avion, let, beba, dete
foto: Richard Šemík / Panthermedia / Profimedia

Pažljivo je počela da otkopava mališana koji je bio umotan u plavi peškir. Uzela je bebu u naručje i obrisala njeno lice prekriveno prljavštinom. "Molim te, nemoj umreti. Ja sam ovde sa tobom. Volim te", rekla je bebi.

Beba je prebačena u bolnicu sa teškom hipotermijom, a doktor je rekao da je "skoro čudo" da je preživela. Medicinske sestre su ga nazvale "Beba Kristijan". Milanijan ga je posetila nekoliko puta i zaplakao kada ga je videla.

beba
foto: Printscreen Instagram

Nije mogla da ga usvoji jer je njegova priča bila u medijima i plašila se da će mu se ući u trag. Međutim, želela je da ostane u kontaktu sa njim, ali kada je usvojen, bila je sprečena da ga viđa.

"Bilo je to frustrirajuće iskustvo", rekla je žena. "Sanjala sam da će me pronaći, kao što smo se našli tog dana."

Vitaker je odrastao u domu pune ljubavi u Gardeni, potpuno nesvestan kako je pronađen. Njegovo srednje ime je bilo Kristijan, ali nije znao zašto ga je dobio.

Nešto kasnije, majka jednog od Vitakerovih prijatelja pisala je radio stanici da pita da li neko zna za njegovo poreklo da bi mu mogla reći više o njegovoj životnoj priči.

Tako su imali njihov dugo očekivani ponovni susret.

"Čekala sam te 20 godina", rekla je Milanijan sa suzama u očima dok je grlila Metjua Vitakera. Žena ga je odvela do mesta gde ga je našla. Zajedno su hodali oko mesta gde su se prvi put videli i Vitakerovo veselo i veselo raspoloženje se brzo promenilo.

Vrativši se u auto, Milanijan ga je pitao da li je dobro. "Ovo je mogao biti moj grob", rekao je sa knedlom u grlu, ali je ona sela pored njega i slatko rekla: "Tebe su tražili".

(Kurir.rs/Stil)

Bonus video:

01:30

DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track