RAZVELA SE DA BI BILA SA GLUMCEM IZ POPULARNE SERIJE: Započeli su vezu, a onda je usledila PRAVA NOĆNA MORA kad je pitao za OVO
Foto: YouTube/ Entertainment Tonight

ŽRTVA ONLAJN PREVARE

RAZVELA SE DA BI BILA SA GLUMCEM IZ POPULARNE SERIJE: Započeli su vezu, a onda je usledila PRAVA NOĆNA MORA kad je pitao za OVO

Žena -

Žena opsednuta serijom "Stranger Things" postala je žrtva nemilosrdne prevare. Ona je započela onlajn vezu sa glumcem iz te serije (ili je bar tako mislila), razvela se od muža i poslala poklon kartice u vrednosti od 10.000 dolara svom "dečku".

Mekejla, filmska umetnica i samohrana majka iz Kentakija, tvrdila je da je bila u veoma toksičnoj vezi sa svojim mužem, zbog čega se pridružila onlajn forumu umetnika kako bi uspostavila nove kontakte.

- Neverovatno sam uzbuđena što ću se povezati sa kolegama filmskim stvaraocima koji dele istu strast prema umetnosti snimanja filmova. Trenutno tražim kreativne mogućnosti za saradnju i verujem da zajedno možemo da stvorimo nešto zaista izuzetno - napisala je ona na forumu.

Kasnije je dobila poruku od korisnika po imenu "D K M H", u kojoj je rekao da bi želeo da ćaska i na kraju je tvrdio da je on poznati glumac Dejkr Montgomeri, koji je igrao Bilija Hargrova u seriji "Stranger Things".

- Ja i on smo se zaista slagali, ali naravno, sumnjičava sam bila od samog početka sve dok nije počeo da radi stvari zbog kojih sam poverovala da je on taj koji tvrdi da jeste. Opsednuta sam serijom "Stranger Things", Bili je taj siledžija koji na neki način pokušava da samo dominira, što je potpuno drugačije od njegove stvarne ličnosti.

Iako se nikada nisu sreli lično, Mekejla kaže da joj se Montgomeri uvek žalio na probleme u svojoj vezi.

Neka od tih pitanja bila su kako je njegova devojka Liv Polok kontrolisala sve njegove bankovne račune i ima problema sa novcem, što je na kraju dovelo do toga da je Mekejla vremenom poslao Montgomeriju 10.000 dolara.

To je jedna stvar oko koje smo se zapravo povezali, problem koji mi je izneo posle nekoliko meseci kada je rekao da ga njegova partnerka veoma kontroliše, on ne može da radi stvari koje želi da radi, ona je uvek tu, ona uvek mora da nadgleda. Nekako sam saosećala sa tim jer je moj bivši muž bio takav - rekla je ona.

Posle godinu dana razmenjivanja poruka, Montgomeri je zamolio Mekejlu da mu bude devojka, iako se njih dvoje nikada nisu lično sreli.

"Glumac" je rekao Mekejli da će morati da se kriju jer je još uvek u vezi sa Liv. U jednom trenutku, prevarant je dao Mekejli ultimatum da bira između njega i svog muža.

Mekejla je tada saopštila vest svom sada već bivšem mužu: "Slušaj, ne ide. Ne dozvoljavaš mi da budem ja, ne dozvoljavaš mi da budem slobodna, moraš da odeš".

Taj momenat je Montgomeri iskoristio da je joj obrazloži svoju situaciju.

- Možda će mi trebati mala pomoć oko novca, kraljice moja… Liv ima kontrolu nad svim računima, a ja nemam pristup - napisao je prevarant u poruci.

Mekejla je prevarantu poslala u više navrata 100 i 200 dolara putem poklon kartica, aplikacija za plaćanje ili kriptovalute, što je taktika koju prevaranti koriste da bi otežali praćenje sredstava.

- Kada sam sve izbrojala, bilo je 10.000 dolara - tvrdila je žena.

Mekejla bi takođe primila novac nazad od Montgomerija - u vidu poklon kartica i čekova - jedan ispisan na 5.500 dolara, gde je trebalo da otvori bankovni račun na koji će deponovati ček i poslati novac nazad njemu.

euro, novac, pare
foto: Shutterstock

Istražitelji koji su proučavali Mekejlinu priču otkrili su da je "Montgomeri" bio pojedinac koji se predstavljao kao "romantični prevarant", neko ko pokušava da uspostavi vezu sa nekim da bi ih zatim učinio ranjivim i igrao se sa osećanjima te osobe kako bi od toga izvukao finansijsku korist.

Ekipa emisije "Catfished" je otkrila da Montgomeriju nikada neće biti potrebne poklon kartice od 100 i 200 dolara jer je zaradio oko 150.000 dolara za 19 epizoda serije "Stranger Things" u kojima se pojavio od 2017. do 2022.

Ekipa je otkrila da je jedan ček falsifikovan, a da se na internetu nalazi više drugih sa istim potpisom.

Mekejla kaže da ne želi da drugi ljude postanu žrtve prevare kao ona, jer je njen prevarant iskoristio njena osećanja i učinio je ranjivom, piše "The Post".

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

09:08

PREVARA VEKA! SAVIĆ OTKRIO KAKO SU MU ČESI PODMETNULI I SVE TO PREKO AMBASADE: Sve same laži, radite 12 sati i spavate sa njih 16

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track