TROPSKE NOĆI NE ODUSTAJU, A UZ OVE TRIKOVE SPAVAĆETE KAO BEBA: Caka s peškirom i ventilatorom će vam olakšati život
Foto: Profimedia

PROBAJTE

TROPSKE NOĆI NE ODUSTAJU, A UZ OVE TRIKOVE SPAVAĆETE KAO BEBA: Caka s peškirom i ventilatorom će vam olakšati život

Žena -

Pre spavanja se suzdržite od obilnih obroka, pojedite nešto lagano poput jogurta, banane ili salate koje su lagane za probavu i obezbeđuju organizmu hranljive nutrijente.

Primer salate koju je leti dobro pojesti za večeru: U činijicu stavite malo zelene salate narezane na trake pa dodajte usitnjenu rajčicu, pola krastavca, nekoliko maslina i pola mozzarelle izrezane na kockice. Začinite maslinovim uljem, sokom od limuna i posolite.

Umesto sira u salatu možete staviti kuvano jaje ili malo tune i dodati još povrća koje volite, na primer, malo luka ili paprike. I lagane povrtne supe su dobar izbor.

Salata, Sirće
foto: Shutterstock

Rashladite posteljinu, krevet i spavaću sobu

Takođe, ako želite da se rashladite i bolje spavate, pre spavanja napunite kadu hladnijom vodom i lezite u njoj 10 do 15 minuta. Osetićete kako vam se koža naježila od hladne vode i kako vam je lakše.

Nakon toga ćete se osećati prijatnije satima, koža će vam biti hladnija, neće svrbeti (kao što zna od znoja) i nećete se znojiti - mnogo lakše ćete zaspati i spavati kvalitetnije. Ukoliko kod kuće nemate kadu, stanite pod tuš.

spavanje, posteljina
foto: Profimedia

Dobra ideja je i rashladiti posteljinu, na primer, jastuk i čaršav kojim se pokrivate. I to će vam nakratko pružiti olakšanje. Takođe, dobra ideja je i staviti zamrznutu flašu vode u krevet, jer to ima sličan učinak kao i rashlađivanje posteljine - pomaže da bolje zaspite.

Ukoliko nemate klimu, pred spavanje rasporedite po spavaćoj sobi posude hladne vode, po mogućnosti, s komadićima leda. Jednu svakako smestite ispred ventilatora ili na prozor i ubrzo ćete osetiti olakšanje.

ventilator
foto: Profimedia

Trikovi kako ventilator u spavaćoj sobi pretvoriti u "klima uređaj"

  • Ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda. Kako ventilator duva po ledu, tako će se prostorijom širiti hladniji vazduh. To će potrajati sve dok se led ne otopi, a tada samo dodajte novi.
  • Slično je kao u prvom primeru, ali umesto kockica leda stavite plastične flaše koje ste prethodno napunili vodom i zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o velikim komadima leda koji će se sporije topiti od kockica.
  • Kod ovog načina rashlađivanja prostorije možete koristiti ili kockice leda ili zaleđenu vodu u flašama. Jedno ili drugo zamotajte u peškir, zavežite dva kraja špagom i obesite između dve stolice. To stavite ispred ventilatora. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati rastopljen led.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

02:07

PAKLENE TEMPERATURE SE VRAĆAJU: Meteorolog otkrio kakvo vreme očekuje do KRAJA AVGUSTA, a ono što stiže U SEPTMEBRU ZABRINJAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track