KONOBARICA MARIJANA DOBILA BAKŠIŠ OD 3.000 EVRA: Plakala i plesala od sreće! Ali sreća joj nije dugo trajala, usledio ŠOK OBRT
Foto: Printscreen

Neobično

KONOBARICA MARIJANA DOBILA BAKŠIŠ OD 3.000 EVRA: Plakala i plesala od sreće! Ali sreća joj nije dugo trajala, usledio ŠOK OBRT

Žena -

Konobarica Marijana Lamber iz Pensilvanije došla je na posao ni ne sluteći da će joj taj dan ostati zauvek u pamćenju.

Marijana je uredno obavljala svoj posao u “Alfredo pica” kafeu kada joj je mušterija naručila hamburger sa pomfritom i pićem.

Na računu je kasnije pisalo da je mušterija dužna 13,50 evra, što je platila kešom, a onda je uzela kreditnu karticu da bi joj ostavila bakšiš. Tu je ova priča poprimila neverovatan pravac.

konobarica
foto: Profimedia

Marijana nije mogla da veruje svojim očima kada je videla da joj je gost u restoranu ostavio čak 3.000 evra napojnice! Uz to je napisao:

“Napojnice za Isusa”.

Marijana je počela da plače i raduje se kao nikad pre.

I njen šef Zejkeri Džejkobson bio je oduševljen gestom, te se priča proširila po okrugu. Mnogi su velikodušnost gosta objašnjavali činjenicom da ga je verovatno ponela amosfera čuvenog restorana “Pizza by Alfredo” koji se proslavio u hit sitkomu “Kancelarija” (“The Office”).

Međutim, već narednog dana Marijana je ostala bez 3.000 evra bakšiša. Mušterija je naime, čim je došla kući shvatila da je pogrešila te je povukla novac i Marijani na privatni račun ništa nije leglo.

Štaviše, poslao je menadžeru restorana poruku u kojoj se izvinio zbog greške, pošto je koristio karticu, ironije radi, religioznog udruženja, koje svuda gleda da ostavlja dobrovoljne priloge.

konobarica
foto: Profimedia

Ovaj put od priloga, i to pozamašnog nije bilo ništa. Mušterija nije želela da popusti i precrtala je već tu epizodu, kada je Zejkeri Džejkobson rešio da presavije tabak i tuži je!

- Ovo nije u redu. Marijani je u trenutku ulepšan život i ima pravo na tu sumu. Bila joj je uplaćena, a onda je povučena. Pa gde to ima? Ako si već napravio grešku, stoj iza nje do kraja. Zato smo rešili da tužimo gospodina Erika Smita za nanošenje duševne boli - rekao je Džejkobson za TV stanicu WNEP.

Erik Smit, koji je ostavio veliku napojnicu, nije se oglašavao, a i videvši da je tužen, prekinuo je prepisku sa restoranom, promenivši mobilni telefon.

Korisnici društvenih mreža bili su jednoglasni u oceni da je gost restorana morao da skupi hrabrost, makar u ime svog religioznog društva, i zaista se odrekne sume od 3.000 evra.

(Kurir.rs/Republika)

Bonus video:

00:46

Konobarica uzima dobar bakšiš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track