OKO 30 ODSTO AFERA NA POSLU ZAVRŠI SE BRAKOM: Psiholog otkrio šta da radite AKO SE ZALJUBITE U KOLEGU! Jedna stvar je KLJUČNA
Foto: Profimedia

KORISNO

OKO 30 ODSTO AFERA NA POSLU ZAVRŠI SE BRAKOM: Psiholog otkrio šta da radite AKO SE ZALJUBITE U KOLEGU! Jedna stvar je KLJUČNA

Žena -

Mnogi ljudi ne žele da mešaju privatne i poslovne odnose. Ipak, nekad na ljubav ne možemo da utičemo, pogotovo kada s nekim svakodnevno provodimo osam sati.

Gostujući na TV Prva, psihološkinja Ljiljana Maldaner i osnivač "Društvene dinamike u službi zavođenja", Miloš Koprivica, objasnili su koje su pozitivne, a koje negativne strane ljubavnih afera na poslu. Maldaner ističe kako ova pojava nije strana, a u 30 odsto slučajeva te afere se završe brakom

"Nekih 30 odsto ljubavnih afera na poslu završi se brakom i formiranjem porodice. Naravno, sve zavisi od politike firme", istakla je ona. S druge strane, Koprivica tvrdi da, ako postoji strast između kolega, politika firme ne važi za potencijalne ljubavnike, prenosi Espreso.

koleginica, posao, dekolte, naočare
foto: Profimedia

"Ništa se ne može zabraniti. Ono što savetujem ljudima kada se upoznaju na poslu, jeste da temu s posla prebace izvan tog konteksta, pa da se nađu izvan radnog vremena. Da nađu neku zajedničku aktivnost", kaže on.

Oko 30 odsto ljubavnih afera na poslu završi se brakom

Međutim, problem nastaje onda kada takve veze ne uspeju i dođe do raskida. Zato je, prema rečima psihološkinje, već na samom početku veze važno da osobe razgovaraju o svim mogućim ishodima.

posao, razgovor
foto: Profimedia

"Šta bi bilo kada bi se dogodilo. Osobe treba realno da razgovaraju u slučaju ako se više ne slažu. Hoće li jedna osoba tražiti premeštaj ili druga? To je jako važno iskomunicirati na početku odnosa", objasnila je.

Kada je reč o razdvajaju emocija i razuma, pogotovo na poslu, prema određenim istraživanjima, muškarci lakše znaju da odvoje emocije od logike, za razliku od žena. Razlog se krije u strukturi mozga. S druge strane, Miloš Koprivica za kraj dodaje da kod žena emotivna stanja određuju i same misli, pa samim tim i reakcije, tačnije dela.

(Kurir.rs/ Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track