ZIMNICA JE NEZAMISLIVA BEZ FEFERONA: Otvaraju apetit i super su uz meso, a ljubitelji PIKANTNOG će biti oduševljeni (RECEPT)
Foto: Printscreen/Ljiljanina kuhinja

TRADICIONALNO

ZIMNICA JE NEZAMISLIVA BEZ FEFERONA: Otvaraju apetit i super su uz meso, a ljubitelji PIKANTNOG će biti oduševljeni (RECEPT)

Žena -

Pripremanje tradicionalne zimnice zahteva mnogo vremena, novca i veštine. Zbog toga domaćice koje nemaju uslove za pripremu ovih specijaliteta, kupuju već gotovu, industrijski pripremljenu zimnicu. Iako nam to danas u velikoj meri olakšava život, domaćoj zimnici teško može bilo šta da parira. Uz to, neuporedivo je zdravija od kupovne. Pored ajvara i pečenih paprika u vašoj zimnici mora da se nađu i pikantni feferoni koji će ljubitaljima ljutog ulepšati svako jelo.

Sastojci:

  • 500 g feferona
  • 500 ml sirćeta
  • 500 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike soli
zimnica
foto: Printscreen/Ljiljanina kuhinja

Priprema:

Feferone operite i osušite, odsecite im peteljke i probodite ih iglom da u njih može da uđe tečnost. U šerpu sipajte sirće, vodu i šećer, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte feferone i kuvajte tačno 2 minuta. Izvadite ih i poređajte u sterilisanu teglu. Potrudite se da ih lepo sabijete, pa prelijte tečnošću u kojoj ste ih kuvali. Preko stavite plastičnu pahuljicu i dobro zatvorite tegle.

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

00:37

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track