RODILA SAM BLIZANCE U 59. GODINI I ŽIVOT MI SE PROMENIO IZ KORENA: Ćerka me se zbog toga ODREKLA, a evo zašto sam donela tu ODLUKU
Foto: Printscreen YouTube

NEVEROVATNA PRIČA

RODILA SAM BLIZANCE U 59. GODINI I ŽIVOT MI SE PROMENIO IZ KORENA: Ćerka me se zbog toga ODREKLA, a evo zašto sam donela tu ODLUKU

Žena -

Većina starijih žena obično uživa u životu bez odgovornosti i obaveza, ali Loren Koen htela je nešto malo drugačije. U 59. godini odlučila je da zatrudni - s blizancima. Loren nije dozvolila da joj godine ograniče mogućnosti, ali nadmašivši očekivanja društva, morala je radikalno da promeni način života.

Fokusirana je na to da bude uz svoju porodicu što je duže moguće. Vodi fizički aktivan i zdrav život. Iako je već bila u kasnim 50-im, i dalje je redovno pohađala časove plesa. Voli da bude u pokretu i veruje da je tajna dugog i srećnog života uživanje u svakom trenutku.

Na jednom od časova plesa ugledala je muškarca koji joj je promenio život.

U trenutku kada je ugledala Franka, bilo je kao da je njeno srce znalo šta sledeće treba da se dogodi. Budući da se Loren tek nedavno razvela, nije tražila romantičnu vezu. Ali postojalo je nešto u vezi s Frankom.

Iz nekog razloga, pozvala ga je na ples. S obzirom na to da je bila starija od njega, nije uopšte očekivala da će on pristati. Međutim, rekao je "da".

U intervjuu, Loren otkriva da je, kada je te večeri ugledala Franka bila impresionirana, te je odlučila da ga zamoli za ples. Međutim, s obzirom na njene godine, nije očekivala da će on hteti da pleše sa ženom koja je mnogo starija od njega.

Kako su Loren i Frank nastavili da provode vreme zajedno, polako su počeli da privlače jedno drugo. Činilo se da paru godine uopšte nisu problem. Franku nije smetalo što je dvadeset godina mlađi od nje. Ali njihova poprilična razlika u godinama bila je problem tokom početne faze njihove veze u usponu.

Međutim, kako je vreme odmicalo i oni su se sve intimnije upoznavali, njihove godine postale su tek beznačajna brojka.

Bili su zaljubljeni do ušiju. Venčali su se i brinuli jedno o drugom. Nisu imali dileme oko toga šta drugi misle o njihovoj vezi. Nisu im smetali pogledi koje su im upućivali kad god bi ih videli zajedno u javnosti. Njihov cilj je bio da izgrade pozitivnu budućnost kao par, i to im je bio fokus.

Na početku njihove veze Loren je znala da Frank želi da ima porodicu. U pozadini njenog uma, nije bila sigurna da li je sposobna da da Franku ono što želi, s obzirom na svoje godine. U srcu je bila spremna da učini sve što je potrebno kako bi Franku podarila decu koju je priželjkivao.

Loren nije mogla, a da ne izrazi svoje strahove o vezi s Frankom. U intervjuu je opisala kako se osećala prestravljeno razmišljajući o mogućnosti da bi Frank kasnije u životu morao da brine o 80-godišnjoj ženi. Želela je da on ima čemu da se raduje u životu. Takođe nije želela da on nema dece.

U to vreme par je odlučio da preduzme nešto u vezi sa svojom nevoljom. Bili su nepokolebljivi u osnivanju svoje porodice. Odlučili su da istraže vantelesnu oplodnju. Verovali su da mogu da imaju decu na temelju svojih istraživanja. Međutim, svi lekari kod kojih su išli odbili su ih. Medicinski stručnjaci kod kojih su išli, svi su odbili da izvrše proces vantelesne oplodnje na 59-godišnjoj ženi. Loren i Frank bili su skrhani. Činilo se kao da nemaju izbora po tom pitanju, a to im se činilo nepravednim.

Osećala se depresivno nakon što su je odbili lekari kojima su verovali. Ovo odbijanje takođe je značilo da će im biti uskraćena porodica i budućnost ispunjena srećom za kojom su toliko čeznuli. Međutim, Loren je izjavila da zna za ograničenja postupka. Bila je svesna da su njene godine problem. Loren, koja je imala gotovo 60 godina, bila je iznad maksimalnog doba dozvoljenog za početak postupka VTO.

Uprkos velikim preprekama s kojima se suočavala, nije im dopustila da je zaustave. U jednom intervjuu je izjavila da je 100% odlučna da ima pravu porodicu s ljubavlju svog života. Po njenom mišljenju, Frank nije zaslužio ništa manje. Međutim, odbijenice su se pokazale poraznim. Sve dok se jednog dana Lorenino i Frankovo dugo čekanje nije završilo. Njihova potraga je konačno došla do kraja. Bili su uzbuđeni što im je klinika u Virdžiniji dala nadu.

Loren Koen
foto: Printscreen YouTube

Sudbina je htela da pronađu kliniku u Virdžiniji koja ih je prihvatila uprkos njihovom jedinstvenom stanju. Klinika im je dala zeleno svetlo za VTO postupak. Međutim, bilo je nekih komplikacija koje je par doživeo tokom procesa. Klinika im je dala posebne uslove koje je trebalo ispuniti pre nego što bi mogli da započnu lečenje. Kao prvo, Loren je morala da uradi niz testova pre samog postupka.

Otkrila je niz testova kojima je morala da se podvrgne. Opisala je trčanje na traci kao deo testa i pregled psihijatra. Ovi medicinski zahtevi bili su nužni pre nego što je klinika uopšte pokušala da pokrene VTO postupak. Srećom, Loren je bila dobrog zdravlja i tako je prošla sve testove.

Budući da je Loren već bila u menopauzi, morala je da koristi donatore jajnih ćelija za postupak. Bez tih donorskih jajnih ćelija postupak VTO bio bi nemoguć. No, Loren je takođe morala da napravi značajnu promenu načina života kako bi osigurala da joj telo ostane zdravo još dugo vremena.

Klinika je četiri puta pokušala s Loren postupak. Nakon četvrtog pokušaja su odustali. Zaključili su da postupak uopšte ne funkcioniše. Srećom, druga klinika se uključila u akciju i dala Loren i Franku još jednu priliku za roditeljstvo.

Loren Koen
foto: Printscreen YouTube

Iz nekog razloga, ovoj novoj klinici bio je potreban samo jedan pokušaj s parom da se čarolija dogodi i Loren je odmah zatrudnela sa svojom prvom bebom, koju je nazvala Rakel.

Jasno je da je to nešto što par nije očekivao, ali to im je značilo sve na svetu. Napokon su mogli da osnuju porodicu svojih snova. Ali njihova sreća tu nije stala. Budući da su bili uspešni u pokušaju da dobiju jedno dete, par je pristao da pokuša na drugo.

Godinu dana nakon što je Loren rodila njihovu prvu ćerku, ponovo je zatrudnela. Ali ovaj put je bilo drugačije. Par nije mogao da veruje, ali su očekivali blizance. Loren i Frank želeli su samo još jedno dete, ali su dobili više od onoga što su očekivali i nisu mogli biti zahvalniji.

Loren nije bilo lako da nosi i rodi blizance, i sa 59 godina roditi dvoje zdrave dece je neverovatno prema svim standardima. Loren je učinila ono što niko nije mogao da veruje da je moguće kad je rodila blizance Gregorija i Žizel. Takav podvig pomogao joj je da stekne titulu "najstarije majke u SAD koja je rodila blizance". Definitivno je postavila rekord.

Loren Koen
foto: Printscreen YouTube

Međutim, uprkos godinama zapravo je bila vrlo dobrog zdravlja. Njen prioritet bio je da stalno održava dobro zdravlje. Htela je da vidi svoju decu kako rastu.

Ipak, biti zdrav lakše je reći nego učiniti. Stvarnost zahteva napor, disciplinu i marljivost da bi se telo održalo u dobrom stanju. Treba voditi računa i o drugim stvarima.

Kad bi Lorenina deca stigla na fakultet, matematika nalaže da bi ona već imala 80 godina. To je jednostavno značilo da će Loren do tada i kasnije morati da održava svoje zdravlje. Kako bi postigla taj cilj, Loren je uzimala 98 tableta svake nedelje.

Preduzela je sve korake kako bi svoju ishranu i stil života održala na zavidnom nivou. Bio je to cilj kom bi svi trebali da teže - ali Loren to nije radila samo za sebe nego i za svoju decu. Hrana i suplementi koje je uzimala bili su raznoliki. Više od 90 tableta koje je konzumirala nedeljno sastojalo se od dodataka ishrani kao i lekova, uz nadu da će joj ta navika osigurati dug i kvalitetan život.

Neki su verovali da možda čini previše. Ali Loren je verovala da su te mere opreza ključne. Kao nova majka, stalno traži načine da održi zdravlje u formi.

Osim više tableta koje uzima, brine se i za to da ostane fizički aktivna. Osim časova plesa, bavi se i pilatesom, vežbama, časovima fitnesa i joge. Prema Loren, nije želela da sedi u nadolazećim godinama svog života. Nastavlja da se kreće jer odbija da vidi sebe kako se u budućnosti bori s hodanjem. Namerava da se igra sa svojom decom, ali i bez napora ih gura na ljuljaškama.

Iako je njen san bio da podari svom voljenom Franku decu kakvu je želeo, proces nije bio nimalo lak. Biti mama sa 60 nije joj prvobitno bilo u planu. Međutim, bila je više nego spremna da učini nemoguće. Dok su njene prijateljice sličnih godina počele da odlaze u penziju, Loren se ponovo budi usred noći kako bi nahranila svoje bebe na flašicu i promenila pelene.

Loren Koen
foto: Printscreen YouTube

Loren ima i najstariju ćerku koja se zove Rene. Nije želela da je se povezuje s mamom. U 34. godini, Rene se nije složila s majčinim izborima i žestoko je izrazila svoje neodobravanje njenih životnih odluka. Renein bes bio je toliko intenzivan da se zapravo odrekla sopstvene majke.

Međutim, Loren je samo želela da vodi srećan život. Slomilo joj se srce zbog odluke svoje ćerke. Sve što je želela bilo je imati porodicu s Frankom - čovekom kojeg je volela i kom je bila odana. Loren je tužna zbog gubitka kontakta sa svojom najstarijom ćerkom. Iako razočarana, ostala je pri svojoj odluci da ima decu sa 60. No iako se činilo da je njihova veza izgubljena, za Loren i Rene još je bilo nade.

Na kraju su Rene i Loren polako ali sigurno uspele da obnove svoju vezu. Na kraju su ponovo počele redovno da se sastaju, zajedno s Reneinom ćerkom, koju je Loren uspela da upozna. Kroz svu ovu porodičnu dramu, Loren nije dopustila da joj zdravlje nastrada. Prioritet joj je i dalje bila briga za svoju potpunu dobrobit. Loren tokom intervjua ističe da je više nego voljna da učini ono što je potrebno kako bi živela što je duže moguće. Gde god je to moguće, pazi da jede pravu hranu, da vežba unutar svojih granica i da uzima odgovarajuće dodatke ishrani. Njen krajnji cilj bio je da ostavi Franku veliku mrežu dece oko sebe kad ona na kraju umre. Loren je samo želela da stvori porodicu punu ljubavi koju bi mogla da ostavi za sobom. Cilj joj je bio da učini Frankov život i živote njihove dece što srećnijim, a svoje vreme da provodi s onima koje voli, piše MSN.

(Kurir.rs/ MSN/ 24sata.hr)

Bonus video:

01:01

KO KAŽE DA SE U SRBIJI NE RECIKLIRA? Sedmogodišnji blizanci sa Dorćola pokazali kako se čuva planeta (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja