DRUGARICA I JA RAZMENJUJEMO VRELE FOTOGRAFIJE SVAKI DAN: Devojka svojom ispovešču pokrenula lavinu, a komentari samo pljušte
Foto: Profimedia

šta mislite o ovome?

DRUGARICA I JA RAZMENJUJEMO VRELE FOTOGRAFIJE SVAKI DAN: Devojka svojom ispovešču pokrenula lavinu, a komentari samo pljušte

Žena -

Razmena vrelih footgrafija može da bude dobar način da doživimo svoju seksualnost na najbolji mogući način, ali i da brzo podignemo samopouzdanje.

Žene koje teže da uživaju u svojoj seksualnosti to ispunjavaju, tako da nema potrebe da zazire.

- Želela sam da se osećam seksi, ali nisam imala partnera, nema šanse da mi se dogodi seks. Kada mi je prijateljica poslala svoju sliku u toplesu u krevetu, nešto je zaiskrilo u meni. Oduševljena prilikom da izrazim svoju seksualnost, klečala sam gola na krevetu okrenuta prema ogledalima u ormaru, sa kukovima na levoj strani i rukom koja je strateški pokrivala moju vaginu. Osvetljenje je bilo romantično, osećala sam se zaista lepo i poslala sam prijateljici tu fotografiju - priseća se Džilijan Entoni i dodaje.

Seks
foto: Shutterstock

- Rekla je: "Kakva dobra poza! Imaš sjajne grudi". I sad se pitam zašto ranije nisam razmenjivala seksualne odnose sa ženama kojima verujem, uz njihov pristanak, umesto da ih šaljem muškarcima, koji mogu da ih upotrebe kao oružje protiv mene.

Slanje seksi fotografija može biti siguran i zdrav način da proživimo svoju senzualnost i brzo povećamo samopouzdanje, kaže Jillian. Žene koje teže da uživaju u svojoj seksualnosti to ispunjavaju, tako da nema potrebe da zazire.

Gigi Engle, seksualni terapeut i autor knjige "All the Fucking Mistakes" kaže.

- Postoji toliko poruka sramote tela. Ako šalješ golišave fotografije, ti si kurva; a čak i ako na fotografijama nisi potpuno gola, ti si kurva.

On ukazuje na neke poznate skandale, uključujući "Celebgate" 2014. godine, kada su na mreži procurile gole fotografije više od stotinu poznatih ličnosti (što je predstavljalo veliko kršenje njihove privatnosti) i ostavku bivše kongresmenke Kejti Hil, nakon njenog bivšeg njen muž je distribuirao njene golišave fotografije.

Stigma vezana za golišave fotografije i dalje može uništiti život žene u trenu, kaže ona.

- Sve devojke treba podsticati da šalju svoje aktove jedna drugoj i tako slave svoju lepotu. Time bismo svet uopšte učinili feminističkijim – dodaje on.

Rizici povezani sa slanjem aktova (uključujući gubitak posla, uznemiravanje ili ismevanje) su i dalje glavni razlozi zbog kojih neke žene to neće učiniti, ili otvoriti poruke takvog sadržaja. Ali neke žene pokušavaju da se bore protiv seksizma i vrate svom telu moć.

Kontroverzna influenserka Kerolajn Kalovej objavila je na Tviteru svoju golu fotografiju; umetnica Kejti Prajer je to videla, nacrtala je golu i objavila na svom Instagramu. Ona takođe crta gole aktove na osnovu fotografija, pretvarajući ih u umetnička dela.

prijateljice, drugarice
foto: Profimedia

- Pažljiv pogled na svoje telo i delove koje bi samo ljubavnik video pomogao mi je da ponovo zavolim svoje telo - kaže ona. On dodaje da besplatna razmena ovakvih fotografija ne bi trebalo da bude rezervisana samo za ljude u vezi.

- Vaš odnos sa prijateljem može biti stabilniji od onog sa partnerom. Postoji neka vrsta intimnosti i bliskosti koja nema veze sa seksom – objašnjava on.

- Onog dana kada sam odlučila da napravim takvu fotografiju, čeznula sam za intimnošću. Želela sam da se bolje osećam u svom telu, jer sam se u ovom stresnom periodu ugojila nekoliko kilograma. Zato sam odlučio da eksperimentišem: naslonio sam telefon na ivicu police i podesio samookidač na 10 sekundi.

Napravila sam seriju fotografija kako ležim na kauču sa jednom nogom prebačenom preko druge, zatim još jednu seriju sa rukama na podu i savijenim leđima, sa zadnjicom u vazduhu, gladno gledam u kameru. Moja najbolja sredstva su bila izložena, pokazujući mi da je moje telo i dalje lepo i poželjno - objasnila je Džilijan Entoni.

devojčice, slikanje
foto: Shutterstock

Zabrinula ju je, kaže, što su neke fotografije previše eksplicitne, pa ih je malo isekla i fotošopirala, a nakon što je potvrdila saglasnost svoje prijateljice, poslala na adrese njih tri.

- Njihovi pozitivni odgovori su preplavili moja osećanja. „Devojko, izgledaš neverovatno, tvoje grudi su zaista tvoja najbolja prednost“, pisalo je u jednoj poruci. "Savršeno si lepa i seksi", rekla je druga, dok je treća prijateljica odgovorila: „Šališ se? Ovo je živa vatra'. Njihove energične, entuzijastične povratne poruke razlog su zašto bih to ponovila i spremna sam da budem sigurno utočište za seksi fotografije svojih prijatelja - kaže ona, a komentari samo pljušte.

Na slici za koju se najviše zabrinula, leži na podu, savijenih leđa, tako da su joj grudi i stomak podignuti u vazduh, a stidne dlake malo vire.

- Moje telo izgleda čvrsto i mišićavo, a Karenin odgovor u kojem kaže: 'Ova mi je najdraža' izmamio mi je osmeh na lice. Sačuvao sam fotografiju, pa sam s vremena na vreme mogao da je pogledam – dodaje.

(Kurir.rs/24sedam.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track