SVEKRVA MI JE POSTALA SMRTNI NEPRIJATELJ NAKON POROĐAJA: Sve je upućivalo na to da KUJE ZAVERU protiv mene, a onda sam saznala...
Foto: Profimedia

PROŠLA KROZ PAKAO

SVEKRVA MI JE POSTALA SMRTNI NEPRIJATELJ NAKON POROĐAJA: Sve je upućivalo na to da KUJE ZAVERU protiv mene, a onda sam saznala...

Žena -

Čeriti Horton (35) zbog postporođajne psihoze pomislila je da njena svekrva kuje zaveru protiv nje. Ona je otkrila da je dve godine nakon porođaja još uvek imala neke simptome, piše The Sun.

Kad je zatrudnela nakon vantelesne oplodnje u avgustu 2020. godine, sa svojom suprugom Sarom (34), koja vozi teretno vozilo, bila je van sebe od sreće.

Čeriti je rodila trojke, Rejni, Popi i River, u martu 2021. godine, a nakon što je stigla kući iz bolnice, skoro da i nije spavala cele nedelje. U početku je mislila da je samo "malo neraspoložena", ali ubrzo joj se stanje pogoršalo, te je umislila da izgladnjuje svoje bebice, uprkos tome što su one divno napredovale i što joj je supruga pomagala da se stara o njima.

bebe
foto: Shutterstock

Čeriti je na kraju "izgubila kontrolu nad svime", a umislila je i da joj svekrva Čeril Horton (54) krije lekove. No, to nije sve, nesrećna žena je umislila da će svekrvin pas pojesti bebice, da ju je napustila supruga, te da čuje i vidi kroz zidove svoje kuće.

Vratila se na terapiju nakon hospitalizacije

Nakon mesec dana, Čeriti je primljena u bolnicu nakon što je hrabro priznala da ima suicidalne misli.

Na sreću, ona se brzo oporavila i poslali su je kući nakon dve nedelje bolničkog lečenja. No, neki simptomi nisu se u potpunosti povukli. Još uvek je bila ljuta na svoju svekrvu i bila je paranoična. Čeriti je umislila da joj ona radi svašta kako bi bila "još luđa" i da bi se osećala "napeto", te da bi se "svađala s njom".

Bolovi, Depresija, Glavobolja
foto: Shutterstock

Čeriti se vratila na terapiju u decembru 2022. godine i sada se oporavila od psihoze, te se "oseća kao potpuno druga osoba" i "spremna je da nastavi dalje svoj život".

"Imala sam osećaj ogorčenosti 18 meseci i zbunjenosti zbog toga. Osećala sam se kao da nisam prebolela iskustvo onoga što se dogodilo. I dalje je bilo vrlo traumatično i bila sam prilično ogorčena zbog toga. U decembru 2022. ponovo sam stupila u kontakt s timom za psihoze i vodili smo terapiju razgovorom", ispričala je Čeriti.

depresija
foto: Shutterstock

"Osećala sam da mi nema spasa"

"Nakon hospitalizacije i stalnih epizoda psihoza, iako se potpuno oporavite do trenutka kada ponovo počnete s terapijom, možete da dobijete ozbiljne simptome. Bilo je gorkih osećanja i zbunjenosti oko toga radi li mi svekrva zaista grozne stvari. Nikad više neću dobiti priliku da odgajanje trojki bude lepo iskustvo. Ali osećam da smo Sara i ja mnogo više zajedno kao par sada nakon terapije", dodala je Čeriti, te je otkrila kako se osećala nakon porođaja.

"Stalno sam razmišljala o treskanju beba jer je u otpusnoj listi pisalo da to ne bi trebalo raditi ako vrište. Stalno sam mislila da će bebice umreti. Sarina mama se doselila sa psom, koji je najnežniji kojeg ćete ikada videti, ali brinula se da će on napasti bebe."

Online kupovina, Hangar, Springwel, Pasiflora, biljka, tinktura, depresija, anksioznost, nesanica
foto: Profimedia

"Mislila sam da svekrva krije moje lekove i uverava moju suprugu da me napusti. Ponašala sam se van svog karaktera i napisala sam puno beleški, a imala sam i zaista pobrkane misli. Nisam spavala, niti sam osećala potrebu za snom. Inače volim da spavam, ali zbog psihoze nisam mogla", rekla je Čeriti, koja je psihički tonula sve dublje i dublje.

"Na kraju sam imala i halucinacije. Izgubila potpunu kontrolu nad svime. Bila sam suicidalna i osećala sam da mi nema spasa", otkrila je Čeriti, koja sad pomaže drugim ljudima i podstiče ih potraže profesionalnu pomoć.

(Kurir.rs/ The Sun/ Net.hr)

Bonus video:

00:42

OVO NIKO NE BI PRIZNAO! Svekrva nahvalila snajku pa OTKRILA u čemu je bolja od nje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track