EVO ŠTA TREBA DA URADITE PRE NEGO ŠTO OBUČETE POLOVNU ODEĆU: Nije dovoljno samo je OPRATI, a evo kada je BOLJE da je NE KUPITE
Foto: Profimedia

evo šta savetuju

EVO ŠTA TREBA DA URADITE PRE NEGO ŠTO OBUČETE POLOVNU ODEĆU: Nije dovoljno samo je OPRATI, a evo kada je BOLJE da je NE KUPITE

Žena -

Polovna odeća koja se kupuje u „second hand“ radnjama ima tragove hemijskih jedinjenja kojima je tretirana pre prodaje. Polovna garderoba koja se prodaje u „second hand“ radnjama se uvek hemijski čisti pre nego što se stavi u prodaju, tako bar treba da se radi.

Second hand, butik
foto: Profimedia

Ipak, ta odeća je prethodno nošena, a i probana je u prodavnici. Zato feng šui stručnjaci smatraju da nije dovoljno da tu odeću operete na uobičajen način, jer se neće osloboditi energije prethodnog vlasnika. Potrebno je da je operete u vodi u koju ste stavili kašičicu morske soli. Prema feng šui filozofiji, so upija negativnu energiju, pa će upiti energiju prethodnog vlasnika. Drugi način je da odeću ostavite da stoji neko vreme na suncu, jer njegova svetlost neutrališe ustajalu energiju u stvarima.

Butik
foto: Profimedia

Kad kupujete polovnu odeću, feng šui stručnjaci savetuju da poslušate svoju intuiciju. Ukoliko vam sam pogled na neki komad odeće budi osećaj tuge ili neprijatnosti, verovatno je pun negativne energije, pa ne treba da ga kupite.

(Kurir.rs/Naj žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track