Posna kikiriki bajadera je idealna za slavsku trpezu, pogotovu onu posnu, ali kako je veoma ukusna može parirati i sitnim kolačima za mrsnu slavu.
Sastojci:
1500g mlevenog keksa,
400g šećera u prahu,
6 kašika posnog mleka u prahu,
600ml vode ili soka od pomarandže,
3 otopljena margarina,
150g posne čokolade.
Za bajadere:
200g osnovne tamne mase,
100g krupno mlevenog kikirikija,
100g osnovna svetla smesa,
100g posna crna čokolada.
Priprema:
Pomešajte krupno samleveni kikiriki sa osnovnom tamnom smesom i na tacni oblikujte kvadrat debljine kažiprsta.
Ostavite da se malo stegne, pa preko njega stavite rastanjeni žuti deo smese, koji je upola tanji od prvog sloja, i rukom utapkajte da se slojevi spoje.
Stavite da se dobro ohladi, pa prelijte otopljenom čokoladom.
Kada se i čokolada malo stegne, secite kocke i dekorišite svaku.
(Kurir.rs/Posna jela)
Bonus video: