SARA NADRLJALA U TURSKOJ KAO NIKO: "Imam dve rupe u stomaku, na leđima grbu, NEMAM GRUDI i sve bih dala da vratim vreme!" (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok

jezivo!

SARA NADRLJALA U TURSKOJ KAO NIKO: "Imam dve rupe u stomaku, na leđima grbu, NEMAM GRUDI i sve bih dala da vratim vreme!" (VIDEO)

Žena -

Sara Plat (33) iz Južnog Velsa otputovala je u Tursku na zatezanje stomaka, povećanje i podizanje grudi nakon što je smršala i imala opuštenu kožu. Primamila je cena zahvata koji je u Turskoj stajao trećinu onoga koliko bi za istu uslugu platila u Britaniji.

Umesto oporavka pod turskim suncem, ostavljena je u prljavoj hotelskoj sobi pa je po povratku u Britaniju završila na devet korektivnih operacija, prenosi Daily Mail.

- Moje telo je osakaćeno, imam dve rupe u stomaku, nemam grudi, na leđima imam grbu i sve me boli. Ono što se tamo dogodilo mi je uništilo život, rekla je Plat.

Prema informacijama Britanskog udruženja estetskih plastičnih hirurga (BAAPS), broj onih kojima je potrebno bolničko lečenje u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon estetskih operacija u inostranstvu porastao je za 94 posto u tri godine. U ovoj godini bilo je potrebno lečenje za čak 124 osobe.

- Temelj prakse plastične hirurgije je da radite pravu operaciju na pravoj osobi u pravo vreme. Razlog zašto su u Britaniji operacije skuplje je taj što imamo regulatorni okvir i kontrole, rekao je predsednik BAAPS-a Mark Pacifiko.

Sara je tu lekciju naučila na teži način. Nakon godina zdravstvenih komplikacija, uključujući hitnu histerektomiju, težina majke četvoro dece je porasla te joj je stavljena želudačana navlaka. Kad je smršala, ostala joj je velika količina bolne opuštene kože koju NHS nije hteo da ukloni.

- Operacija u Velikoj Britaniji stajala je 33.000 funti, što je bilo iznad mojih mogućnosti. Pronašla sam mesto u Turskoj gde bi to koštalo 15.000 funti. Nije bilo najjeftinije, ali klinika i hirurg imali su dosta recenzija s pet zvezdica koje su verovatno bile lažne, rekla je Sara.

U februaru je s roditeljima odletela u Antaliju, hotelska soba bila je čista i prostrana. Kad je došla na predoperacijske krvne pretrage videla je da se nalazi na odeljenju za plodnost i rađanje. Susrela se s hirurgom i rečeno joj je da je zahvat zakazan za 8 ujutro.

- Taksi koji su poslali je kasnio zbog čega sam stigla tek u 7.50, papirologija je bila na turskom, a kad sam tražila englesku verziju rekli su da nema vremena i da ću izgubiti mesto. Uhvatila me panika, ali sam osećala da sam preduboko zaglibila da bih se izvukla, prepričava Sara.

Smestili su je u invalidska kolica i parkirali ispred operacijske dvorane gde je mogla da vidi lekare kako izvode carski rez. Pre nego je došla do reči, odveli su je u salu i počeli s procedurom. Operacija je trajala 13 sati, probudila se u kompresijskom odelu u užasnim bolovima. Ubrzo je otkrila da joj je hirurg osim stomaka i grudi, uklonio i višak kože s ruku i bokova.

- Kad sam otkopčala odelo izgledala sam kao da imam tri dojke. Sestra je rekla da je to oteklina, no radilo se o masnoći koju su ostavili. Telo mi je bilo crno zeleno, a bolovi neverojatni. Nazvala sam supruga i rekla da čuva našu decu jer ću umrijeti, rekla je.

Po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo otišla je kod lekara opšte prakse koji je utvrdio da ima sepsu, hitno je prebačena na prvi od devet zahvata kako bi se preventirala šteta koju je prouzročio njen turski hirurg.

- Otkrila sam i da sam se zarazila MDRO-m (višestruko rezistentni mikroorganizmi) od korištenja prljavih alata. Trauma je toliko velika da imam noćne more i PTSP, sve bih dala da mogu da vratim vreme, rekla je Sara.

(Kurir.rs/DailyMail/Jutarnji)

Bonus video:

00:56

PROFESORI TE UČE DA JE TO ISTO KAO KADA STAVIŠ RUKU NA STO! Glumac odgonentnuo: Kako se prave intimne scene u filmovima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track