POSNE VANILICE PO RECEPTU NAŠIH BAKA Najlepši sitni kolači za Svetog Nikolu oduševiće vas i vaše goste!
Foto: Printscreen

prijatno

POSNE VANILICE PO RECEPTU NAŠIH BAKA Najlepši sitni kolači za Svetog Nikolu oduševiće vas i vaše goste!

Žena -

Kada bi trebalo opisati vanilice, to bi zasigurno bio poznat ukus, ukus detinjstva. Ovo je jednostavan kolač koji se lako pravi, a jedan od vodećih kulinarskih veb-sajtova ga je proglasio najboljim kolačima na svetu! Vanilice se najčeše prave za vreme praznikai to od domaćih sastojaka kao što su mast i džem. Recept za ove preuskune kolače možete da pronađete u bakinom kuvaru i onda znate da je proveren i da će biti ukusan. Naziv kolača vanilice ostao je zapamćen u Vojvodini kao “vanili grancle” ili venčići od vanile. Recept za grancle razlikuje se od nama poznatog recepta po tome što se među osnovnih sastojaka nalaze i orasi. Dodavanjem oraha u testo vanilicama se daje posebna hrskavost i tamnija boja. Ne morate više u vreme posta da se odričete omiljenih kolača, jer vam donosimo recept za posne vanilice koje su jednako ukusne kao i mrsne. Uživajte!

Vanilice
foto: Printscreen Instagram

Sastojci:

  • 200 g posnog margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike posne slatke pavlake
  • 8 g vanilin šećera
  • 450 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • džem
Fejsbuk, Vanilice
foto: Printscreen/Facebook

Recept za posne vanilice:

Margarin sobne temeprature pomešajte sa šećerom u prahu, posnom slatkom pavlakom i vanilin šećerom. Umutite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umesite testo. na pobrašnjenoj površini razvucite testo, pa rakijskom čašom vadite oblike. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Jedna krug premažite džemom, pa spojite sa drugim i tako radite dok sve ne utrošite. Pospite šećerom u prahu.

Kurir.rs/ Stvar ukusa/ T.B.

Bonus video:

02:01

NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track