POSNE PLJESKAVICE SA TIKVICAMA I KROMPIROM: ako se uželite nečeg drugačije, ovo je sjajn izbor za celu porodicu (RECEPT)
Foto: Kurir TV

njam njam

POSNE PLJESKAVICE SA TIKVICAMA I KROMPIROM: ako se uželite nečeg drugačije, ovo je sjajn izbor za celu porodicu (RECEPT)

Žena -

Božićni post uveliko traje, a ovo je sjajan recept za nešto malo drugačije, a opet veoma ukusno. Može da se iskombinuje sa posnim majonezom kao umakom ili sa renom, za one koji vole malo pikantnije stvari.

Sastojci:

1kg tikvica,

500g krompira,

veza svežeg peršuna,

biber i so,

suvi vlašac,

2 čena belog luka,

100g brašna,

ulje za prženje.

pljeskavice, krompir
foto: Profimedia

Priprema:

Tikvice oljuštite i operite, narendajte ih krupnije, posolite i stavite u cediljku da puste višak vode.

Krompir skuvajte u ljusci.

Oljuštite ga i izrendajte na krupno rende.

U veću posudu stavite tikvice, krompir, vezu svežeg seckanog peršuna, so, biber i izgnječen beli luk, pa sve dobro umesite rukama.

Oblikujte pljeskavice, pa ih blago uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.

Ovo jelo možete pripremati i na vodi, ukoliko umesto prženja na ulju pljeskavice pečete u rerni.

Servirajte uz sezonsku salatu i poslužite.

(Kurir.rs/PosnaJela/prenela: T.J.)

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track