DA LI POSTOJI NE KO NE VOLI TUFAHIJE? Ako slučajno ne znate, evo kako se sprema jedna od omiljenih balkanskih poslastica (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/kuhajpeci

njam njam

DA LI POSTOJI NE KO NE VOLI TUFAHIJE? Ako slučajno ne znate, evo kako se sprema jedna od omiljenih balkanskih poslastica (RECEPT)

Žena -

Oko pripreme tufahija nema puno posla i veoma je lako zgotoviti ih, a ukus je predivan.

Mogu da budu sjajna poslastica za novogodišnje i božićne praznike. Ljudi na našim prostorima ih obožavaju i mnogima su omilčjeni dezert. Najviše se spremaju u Bosni, ali ni druge eks-Yu zemlje ne zaostaju

tufahije
foto: Printscreen/Youtube/kuhajpeci

Sastojci:

7 jabuka

1/2 kg šećera

1 l vode

350 g mlevenih oraha

šlag

šećer u prahu

Tufahije
foto: Profimedia

Priprema:

1. Oguliti jabuke i izdubiti ih. Staviti ih u veliki lonac, dodati vodu i šećer i kuvati dok malo ne omekšaju.

2. Orahe pomešati sa šlagom i šećerom u prahu. Kuvane jabuke ohladiti i puniti ovom smesom.

3. Ukrasiti šlagom i služiti ohlađeno.

(Kurir.rs/Receptor/T.J.)

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track