PILA SAM TOPLU VODU S LIMUNOM SVAKOG JUTRA GODINU DANA: Ono što se desilo mom organizmu me je ŠOKIRALO
Foto: Shutterstock

PODELILA ISKUSTVO

PILA SAM TOPLU VODU S LIMUNOM SVAKOG JUTRA GODINU DANA: Ono što se desilo mom organizmu me je ŠOKIRALO

Žena -

Sok od limuna u čaši tople vode idealan je napitak odmah nakon buđenja jer priprema telo za ono što ga čeka u danu - detoksiguje ga, blagotvorno deluje na kožu, podstiče rad mozga i probavnog sistema, pomaže u gubitku viška kilograma, tvrde stručnjaci.

Voda mora da bude topla zato što je tako bolje za vaše telo. Naime, po staroj kineskoj medicini, hladni napici deluju stresno na naš organizam jer telo mora da ih ugreje pre nego što odu dalje kroz probavni sistem.

Recept je jednostavan: Dovoljna vam je četvrtina limuna isceđenog u čaši vode koja je temperature otprilike kao i vaše telo. U takav napitak mnogi dodaju i malo meda.

limunada, citrusi
foto: Shutterstock

Pila je vodu s limunom godinu dana pa opisala svoje iskustvo

Kristal Dejvis iz SAD odlučila je da svako jutro popije toplu vodu s limunom i medom na prazan želudac, i tako godinu dana. Zanimalo ju je do kakvih sve promena će doći u njenom telu. Na kraju je priznala da se pozitivno šokirala.

- Do pre nekoliko godina napitke s limunom i medom kupovala sam u apotekama kada sam imala grip. Naravno, nije bilo puno pomoći od njih pa sam, priznajem, bila malo skeptična kad sam kretala s ovim izazovom. Ipak, sasvim je drugačije piti pravi med i pravi limun. Odlučila sam da pijem toplu vodu s limunom i medom 12 meseci, svako jutro na prazan želudac - zanimalo me je da li je to toliko čudotvorno kao što neki tvrde. Ja sam vrlo zadovoljna. Naime, celu godinu nisam bila prehlađena, nisam imala grip ni želudačne bolesti, iako sam ponekad osećala kao da će me nešto uhvatiti, ali do toga nije došlo. Zapravo, s vremenom sam bila toliko oduševljena ovim napitkom da sam počela da nosim sa sobom kada sam negde putovala - ispričala je.

limeta, limunada
foto: Shutterstock

Osim toga, postala je jutarnji tip i više nema potrebu za kafom, kaže.

- Imam više energije i osećam se srećnije odmah ujutro, što pre nije bio slučaj. Pre mi je trebalo sat vremena da nakon buđenja zapravo progledam. Ljudi oko mene kažu kako sam sada ujutro mnogo prijatnije društvo. Ja generalno koristim pola svežeg limuna i kašičicu organskog meda u klasičnoj šoljici. Najpre prokuvam vodu pa ostavim da se malo ohladi, toliko da se med otopi. Stavim i sok od limuna pa to popijem odmah nakon buđenja. Međutim, ponekad u limunu ima više soka ili je kiseliji pa stavim mrvicu više meda - treba malo eksperimentisati. Ako vam je pola limuna previše, u početku možete da koristite četvrtinu, dok se ne naviknete - pojašnjava.

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ L. S)

Bonus video:

01:07

ISEKLA JE LIMUN I POMEŠALA SA SOLJU: Godinama se STIDELA svoje kose, a onda je uz OVU smesu u tren rešila sve svoje probleme (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track