DOMAĆI HLEB OD SAMO 4 SASTOJKA: Savršen recept za uživanje, a testo ne mora da se mesi
Foto: Shutterstock

njam njam

DOMAĆI HLEB OD SAMO 4 SASTOJKA: Savršen recept za uživanje, a testo ne mora da se mesi

Žena -

Zaboravite na mukotrpan proces mesenja testa – ovaj recept donosi sjajan domaći hleb bez tog koraka.

Umesto da kupujete hleb u pekari ili prodavnici, odlučite se za pravljenje sopstvenog, fantastičnog domaćeg hleba. Ono što je posebno sjajno kod ovog recepta je to što vam nije potrebno mesenje testa. Čak i ako niste iskusni u pečenju hleba, ovaj recept je prilagođen da bude uspešan. Uz malo truda i strpljenja, dobićete hleb sa hrskavom koricom i mekanom sredinom kojem niko neće moći da odoli. Ovo je takođe izvrsna opcija ako želite sveže pečen hleb, a većina prodavnica je zatvorena prva dva dana posle praznika.

Hleb
foto: Shutterstock

Sastojci:

370 ml tople vode

2 kašičice suvog kvasca

500 g brašna

1 kašičica soli

Korak 1: Priprema Testa

Umutite testo

U posudi pomešajte toplu vodu i suvi kvasac, ostavljajući da se aktivira oko 10 minuta. Dodajte prosejano brašno i so, zatim sve dobro promešajte varjačom kako bi se sastojci sjedinili. Prekrijte posudu krpom, poprskajte je vodom i ostavite testo da odstoji oko 2 sata.

Korak 2: Oblikovanje Hleba

Oblikujte hleb

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i nekoliko puta ga “presavijte” rukama. Zatim oblikujte loptu od testa, prekrijte je krpom i ostavite da odmori još 30 minuta. Prebacite hleb u posudu sa poklopcem (pogodnu za rernu), a zatim ga zasecite na vrhu u obliku krsta. Poklopite posudu.

(Kurir.rs/Receptoor/T.J.)

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track