OVO JE OMILJENA POSLASTICA JELENE ĐOKOVIĆ: Zdravi kremasti kolač bez šećera je apsolutno preukusan, a sprema se za TILI ČAS!
Doktor ekonomskih nauka, majka, direktorka humanitarne fondacije i supruga najboljeg svetskog tenisera Jelena Đoković prava je dama za primer. Poznata po zdravom režimu ishrane, majka Stefana i Tare, inspiracija je mnogim domaćicama kada je priprema jela u pitanju. Već godinama, zajedno sa Novakom, ne konzumira meso, a za mnoge namirnice koje više ne koristi našla je adekvatnu zamenu. Jedan od Jeleninih omiljenih kolača je i ova posna, kremasta fantazija.
Potrebno je:
- 200 g kakao maslaca
- 2 kašike kokosovog ulja
- 150 g kakao praha
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
- prstohvat soli
- kokosovo ili bademovo mleko
Za fil:
- 100 g kakao maslaca
- 1 kašika kokosovog ulja
- 3 kašike javorovog sirupa
- 1 kašičica lecitina
Priprema:
Kakao maslac otopite sa kokosovim uljem. Dodajte kakao prah, javorov sirup, lecitin, so. Zatim podelite smesu na dva dela, pa u jedan deo sipajte nekoliko kašika biljnog mleka i dobro promešajte. Za fil otopite kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte im javorov sirup i lecitin, pa promešajte. Vadite kašikom po malo od sve tri smese pa ređajte u kalupe za mafine ili u čaše. Ostavite kalupe ili čaše u zamrzivaču 30 minuta da se kolač dobro stegne.
(Kurir.rs/Trpeza/A.G.)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina