Doktor ekonomskih nauka, majka, direktorka humanitarne fondacije i supruga najboljeg svetskog tenisera Jelena Đoković prava je dama za primer. Poznata po zdravom režimu ishrane, majka Stefana i Tare, inspiracija je mnogim domaćicama kada je priprema jela u pitanju. Već godinama, zajedno sa Novakom, ne konzumira meso, a za mnoge namirnice koje više ne koristi našla je adekvatnu zamenu. Jedan od Jeleninih omiljenih kolača je i ova posna, kremasta fantazija.

shutterstock-2228291741jpg-2000.jpg
Shutterstock 

Potrebno je:

  • 200 g kakao maslaca
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 150 g kakao praha
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina
  • prstohvat soli
  • kokosovo ili bademovo mleko

Za fil:

  • 100 g kakao maslaca
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina
shutterstock-2228291811jpg-2000.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Kakao maslac otopite sa kokosovim uljem. Dodajte kakao prah, javorov sirup, lecitin, so. Zatim podelite smesu na dva dela, pa u jedan deo sipajte nekoliko kašika biljnog mleka i dobro promešajte. Za fil otopite kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte im javorov sirup i lecitin, pa promešajte. Vadite kašikom po malo od sve tri smese pa ređajte u kalupe za mafine ili u čaše. Ostavite kalupe ili čaše u zamrzivaču 30 minuta da se kolač dobro stegne.

(Kurir.rs/Trpeza/A.G.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija