OVO JE BILO OMILJENO JELO JOVANKE I TITA: Evo kako se sprema VIŠEGRADSKI KUPUS koji je obožavala cela Jugoslavija (RECEPT)
Jovanka i Josip Broz Tito, ne samo da bili lideri, već su bili poznati i kao istinski gurmani, ljubitelji ukusne hrane. Njihova kuhinjska umetnost oživljava kroz recept za slatki kupus sa mesom i krompirom, čije je uživanje postalo nezaboravno iskustvo.
Kada je reč o omiljenim jelima, bivša prva dama Jugoslavije je volela pečenja, a jednako je uživala i u ovom fenomenalnom jelu koje sada možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu.
Sastojci:
- 1 veća glavica kupusa
- Oko 1 kg junećeg buta
- 2 manja crna luka
- 1 paprika
- 200 g krompira
- 2-3 paradajza
- Zelen za supu, 1 veza
- 2 lovorova lista
- Malo belog vina
- Peršun
Priprema:
Meso isecite na komade i rasporedite u dublju šerpu koju ste prethodno premazali malo ulja. Preko mesa složite iseckan kupus, grubo seckani crni luk, papriku i krompir.
Dodajte paradajz iseckan po vašoj želji, vino, peršun i belo vino. Posolite, pobiberite, dodajte još malo peršuna i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije sve sastojke, prekrijte šerpu poklopcem.
Neka se krčka dva sata na niskoj temperaturi.
Ovaj izuzetno ukusan recept obećava da će zadovoljiti i najistančanije gurmane, baš kao što su to uživali Jovanka i Tito. Uživajte u mirisu i ukusu ovog jugoslovenskog specijaliteta koji oduševljava generacije.
(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija