OVO JE BILO OMILJENO JELO JOVANKE I TITA: Evo kako se sprema VIŠEGRADSKI KUPUS koji je obožavala cela Jugoslavija (RECEPT)
Foto: Sven Simon / United Archives / Profimedia, Shutterstock

prijatno

OVO JE BILO OMILJENO JELO JOVANKE I TITA: Evo kako se sprema VIŠEGRADSKI KUPUS koji je obožavala cela Jugoslavija (RECEPT)

Žena -

Jovanka i Josip Broz Tito, ne samo da bili lideri, već su bili poznati i kao istinski gurmani, ljubitelji ukusne hrane. Njihova kuhinjska umetnost oživljava kroz recept za slatki kupus sa mesom i krompirom, čije je uživanje postalo nezaboravno iskustvo.

Kada je reč o omiljenim jelima, bivša prva dama Jugoslavije je volela pečenja, a jednako je uživala i u ovom fenomenalnom jelu koje sada možete pripremiti i u sopstvenoj kuhinji.

Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu.

Sastojci:

  • 1 veća glavica kupusa
  • Oko 1 kg junećeg buta
  • 2 manja crna luka
  • 1 paprika
  • 200 g krompira
  • 2-3 paradajza
  • Zelen za supu, 1 veza
  • 2 lovorova lista
  • Malo belog vina
  • Peršun
kupus, podvarak
foto: Porfimedia

Priprema:

Meso isecite na komade i rasporedite u dublju šerpu koju ste prethodno premazali malo ulja. Preko mesa složite iseckan kupus, grubo seckani crni luk, papriku i krompir.

Dodajte paradajz iseckan po vašoj želji, vino, peršun i belo vino. Posolite, pobiberite, dodajte još malo peršuna i lovorov list. Sipajte vodu da prekrije sve sastojke, prekrijte šerpu poklopcem.

Neka se krčka dva sata na niskoj temperaturi.

Ovaj izuzetno ukusan recept obećava da će zadovoljiti i najistančanije gurmane, baš kao što su to uživali Jovanka i Tito. Uživajte u mirisu i ukusu ovog jugoslovenskog specijaliteta koji oduševljava generacije.

(Kurir.rs/Blic žena/T.B.)

Bonus video:

02:32

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track