Današnji recept je izuzetno jednostavan, brz, ali jako ukusan, a većinu namirnica namirnica sasvim sigurno već imate u kući.

Sastojci:

  • četiri veće svinjske šnicle
  • 200 g belog sira
  • osam listova slanine
  • peršun, ulje
  • čen belog luka
  • malo supe
  • dve kašike kisele pavlake
  • malo crnog vina
shutterstock-2402511467.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Šnicle istanjite tučkom za meso, pa začinite. Na svako parče mesa stavite po parče sira. Pospite sitno iseckanim peršunom i belim lukom. Preko sira stavite list slanine, pa zarolajte. Rolnicu potom umotajte u još jedan list slanine i pričvrstite čačkalicom. Na zagrejanom ulju lagano propržite rolnice sa obe strane. Nakon toga nalijte malo crnog vina i ostavite da se dinsta desetak minuta. Izvaditi meso iz tiganja, pa u sok od pečenja staviti kiselu pavlaku i kratko prodinstajte uz dodavanje supe. Ovim sosom prelijte rolnice, pa stavite u rernu da se zapeku. Služite uz krompir pire.

(Kurir.rs/Informer/A.G.)

Bonus video:

02:28
PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou "Majke i snajke" objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept Izvor: Kurir televizija