MLINCI SA BELIM MESOM I KAČKAVALJEM: Ovakve do sada NISTE JELI, a njihov božanstveni ukus je idealan za hladne zimske dane RECEPT
Konkretan ručak koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je:
- 500 g belog mesa
- 250 g mlinaca
- 1 l pileće supe
- 5 kašike kajmaka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- so po ukusu
- mleveni crni biber
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa ga začinite i propržite na ulju. Kada je gotovo, izvadite ulje, pa na istu masnoću stavite izlomljene mlince, prelijte supom i ostavi ih par minuta da se natapaju. Zagrejte pavlaku, pa joj dodajte kajmak, pa u sve dodajte proceđene mlince i dobro izmešajte. U vatrostalnu činiju na dno stavite polovinu mlinaca, pa meso i preko mesa ostatak mlinaca. Stavite u rernu i pecite pola sata na 200 stepeni.
(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina