BATACI U SOSU OD PIVA I MEDA: Aromatična glazura daje piletini PIKANTAN ŠMEK, recept savršen za ručak ili večeru (VIDEO)
Foto: Shutterstock

PRIJATNO

BATACI U SOSU OD PIVA I MEDA: Aromatična glazura daje piletini PIKANTAN ŠMEK, recept savršen za ručak ili večeru (VIDEO)

Žena -

Postoji milion recepata za batake, ali ako želite da budu izuzetno sočni napravite ih u sosu od piva i premažite medom.

Piletina je meso koje je najzastupljenije i koje nije preterano skupo. Može da se sprema na milion načina, sve zavisi od toga koji deo ste izabrali. Mi vam predlažemo da za današnji ručak napravite batake u sosu od piva, a kao prilog možete da poslužite krompir iz rerne sa krompirom. Ono što ove batake čini sočnim je aromatična glazura od meda i piva.

Sastojci:

  • 6 bataka
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 čaša piva
  • 2 kašičice meda
  • ruzmarin, lovorov list

Recept za batake u sosu od piva:

Pripremite meso

Batake posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, a onda prelijte maslinovim uljem. Lepo utrljajte začine i ulje u meso. Marinirajte batake 15 minuta, pa ih ispržite u tiganju. Izvadite meso iz tiganja.

Bataci, pileći bataci
foto: Shutterstock

Napravite sos

U istom tiganju propžite seckani crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli. Zatim dodaje lovorov list i ruzmarin, pa promešajte. Posle minut sipajte pola čaše piva, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte i kuvajte dok pivo ne ispari.

Vratite meso u tiganj

Zatim vratite batake u tiganj, sipajte još jednu čau piva i poklopite. Krčkajte nekih 25 minuta, pa izvadite lovorov list i ruzmarin. Sipajte med preko bataka i premažite ih. Kada tečnost ispari, bataci su spremni za jelo.

(Kurir.rs/Stvar ukusa/T.B.)

Bonus video:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track