SPAVALA SAM SA 130 MUŠKARACA I TO MI JE UNIŠTILO ŽIVOT: Sve je počelo s RAZVODOM RODITELJA, bila sam i sa po ČETVORICOM DNEVNO
Foto: Shutterstock

ISPOVEST

SPAVALA SAM SA 130 MUŠKARACA I TO MI JE UNIŠTILO ŽIVOT: Sve je počelo s RAZVODOM RODITELJA, bila sam i sa po ČETVORICOM DNEVNO

Žena -

Frenki Konsidajn je 32-godišnjakinja čija je zavisnost od seksa bila tolika da je svojevremeno spavala s četiri muškarca dnevno, a kako kaže, "nije mogla da funkcioniše ako ne bi znala kad će opet imati seks". Seks je, priznaje, imao prednost nad poslom i prijateljima, ali ostavio je i posledice na njeno fizičko i psihičko zdravlje.

Zbog svoje zavisnosti je Frenki tako patila od depresije, nekoliko polno prenosivih bolesti i zatrudnela je bez da i otprilike zna ko bi mogao da bude otac njenog deteta.

Seks
foto: Shutterstock

Priča da je zbog seksa znala da javi na posao da je bolesna i otkaže dogovore s prijateljima, a spavala je s više od 130 muškaraca. Kako nije oduvek znala da je zavisnost od seksa priznati mentalni poremećaj, mislila je da njena potreba za stalnim fizičkim kontaktom rezultat suočavanja s razvodom roditelja i rezultat niskog samopoštovanja.

Roditelji su joj se razveli kada je imala 13 godina, a u to vreme je preko interneta tražila nekog s kim bi razgovarala jer joj je nedostajalo pažnje. Tražila je nekog kog bi zainteresovala, priča, makar i seksualno, a nevinost je izgubila kad je imala 14 godina, pre nego što je ušla u prvu dužu vezu koja se i završila jer nije mogla da ostane verna.

seks
foto: Shutterstock

Nekoliko godina kasnije, kad joj je mama umrla od raka, bila je kaže, na dnu. Odustala je od studiranja i u sledeće tri godine je spavala s 80 muškaraca. Koristila je, tvrdi, bilo kakvu intimu da nadoknadi prazninu iznutra.

Jednom je, seća se, spavala sa čak četiri muškarca u 24 sata, ali ni to joj nije bilo dovoljno.

- To bi me malo "popravilo", ali potpuno sam se navukla na taj osećaj - ispričala je Frenki za Mirror, a seća se i kako je na svoj 21. rođendan upoznala tipa s kojim je imala seks u hotelskoj sobi. Sutradan je, kaže, zvala mehaničara da joj pogleda kvar na automobilu, a na kraju je spavala s njim i njegovim prijateljem - i s još jednim tipom kasnije te večeri.

automehaničar
foto: Shutter, Shutterstock, Ilustracija

Frenki uz to nikada nije koristila nikakvu zaštitu, pa ni pilulu, a dvaput se zarazila virusom HPV-a i hlamidijom. No muškarci su i dalje redovno dolazili kod nje samo zbog seksa, čak i nakon što je zbog depresija počela da posećuje psihijatra, a u 22. godini je i zatrudnela. Nije znala ko bi mogao da bude otac, pa je donela tešku odluku da abortira. Taj trenutak bio joj je presudan da promeni svoj život.

Tako je, nakon brojnih sati terapije, 2014. započela vezu s muškarcem kog je upoznala preko Tindera, s njim zatrudnela i 2018. rodila zdravu devojčicu. Ta trudnoća je, kaže ona, bila "i te kako planirana".

No veza se završila kad je devojčica imala šest meseci, a Frenki je počela da posećuje ​​novog terapeuta, koji joj je napokon, u 26 godini života, dijagnostikovao zavisnost od seksa.

Seks
foto: Shutterstock

- Osetila sam ogromno olakšanje - kaže Frenki, jer je tad shvatila da nije ona sama za sve kriva, a kaže i kako pretpostavlja da je mnogo drugih poput nje, samo ne bi to nikad javno priznali.

Veruje i kako u društvu još uvek postoji stigma oko te vrste zavisnosti.

Ona sad drugima pomaže da prevladaju posledice slične psihološke traume, i odlučna je u tome da joj prošlost ne stoji na putu. Kaže i da je pronašla nove mehanizme za "suočavanje sa problemom" - npr. vežbanje i meditaciju. Ponovno izlazi u nadi da će pronaći ljubav.

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ L. S)

Bonus video:

02:25

NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track