Ako želite da pripremite spanać na malo drugačiji način, ovo je savršen recept za vas. Kao odličan prilog ili sjajna zdrava večera, spanać je odlično jelo koje mnogi obožavaju. No, važno je znati da kvalitet spanaća može značajno da utiče na ukus i hranjivu vrednost jela.

Stoga, za pripremu najboljeg spanaća, potrebno je obratiti pažnju na odabir svežeg spanaća i koristiti kvalitetne sastojke, piše Simply Recipes, a prenosi Vecernji.hr. Ovaj prilog se može poslužiti uz različita jela, kao što su meso, riba, testenina ili pirinač.

spanac-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 500 grama svežeg spanaća
  • 2 kašike maslaca
  • 2 čena belog luka
  • So i biber po ukusu
  • 1/4 šoljice pilećeg ili povrtnog bujona
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1/4 šolje naribanog parmezana
spanac.jpg
Profimedia 

Priprema:

  1. Operite sveži spanac i osušite ga papirnatim ubrusom.
  2. Zagrejte maslac u tiganju na srednjoj temperaturi.
  3. Dodajte naseckani beli luk u tiganj i dinstajte dok ne postane mirisan.
  4. Dodajte spanać u tiganj i dinstajte ga dok se ne ugreje.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Dodajte bujon i sok od limuna i kuvajte na laganoj vatri dok se ne smanji za 1/3.
  7. Sklonite tiganj sa šporeta i umešajte kiselu pavlaku.
  8. Poslužite toplo, posuto naribanim parmezanom.

(Kurir.rs/Zadovoljna/A.G.)

Bonus video:

02:55
ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK! Izvor: kurir televizija