NAŠE BAKE SU ČESTO SPREMALE OVO STARO SRPSKO JELO: Preukusno je i donosi ENERGIJU za ceo dan, a pravi se tili čas (RECEPT)
Foto: Shutterstock

NJAM NJAM

NAŠE BAKE SU ČESTO SPREMALE OVO STARO SRPSKO JELO: Preukusno je i donosi ENERGIJU za ceo dan, a pravi se tili čas (RECEPT)

Žena -

Bungur se priprema od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.

Veoma je zdravo jelo, a brzo se i jednostavno sprema, te nam omogućava da napravimo brz doručak u kome će uživati cela porodica.

Kajmak
foto: pritnscreen

Sastojci:

700 grama pšenice

300 grama kajmaka

2 decilitra mleka

i so po ukusu

Priprema:

Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu.

Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso.

Tako pripremljenu pšenicu staviti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva.

U toku kuvanja naliti sa manjom količinom vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti.

Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track