Osvežavajuća i kremasta poslastica koja se sprema za 15-ak minuta. Može se napraviti kao kolač ili desert u čaši,a priprema je veoma jednostavna. POSNE GRIZ KOCKE SA MALINAMA 🍓 1.deo: -2 kašike šećera -4 kašike prezli (Upržiti ih kratko na suvom tiganju i sipati u kalup 20x20 cm ili čaše) 2.deo: -1 litar vode -330 gr griza -100 gr šećera -1 kesica vanilin šećera -80 gr kokosa (Vodu sa šećerom staviti da provri,skloniti sa šporeta,pa lagano dodavati griz uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Vratiti na šporet i kuvati na niskoj temperaturi još minut,dva,pa skloniti i dodati kokos. Smesu podeliti na dva dela i prvi sipati u kalup preko prezli) 3.deo: -200 gr zaleđenih malina -2 kašike šećera (Zajedno prokuvati desetak minuta,pa dodati u drugu polovinu griza i rasporediti preko prve polovine) Kolač ostaviti u frižideru par sati da se lepo ohladi pre služenja.
Šećer i prezle upržiti kratko na suvom tiganju i sipati u kalup 20x20 cm ili čaše. Vodu sa šećerom staviti da provri, skloniti sa šporeta, pa lagano dodavati griz uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Vratiti na šporet i kuvati na niskoj temperaturi još minut, dva, pa skloniti i dodati kokos. Smesu podeliti na dva dela i prvi sipati u kalup preko prezli. Maline i šećer zajedno prokuvati desetak minuta, pa dodati u drugu polovinu griza i rasporediti preko prve polovine. Kolač ostaviti u frižideru par sati da se lepo ohladi, pa tek onda služiti.