KAŽU DA TAKO ZELENA SALATA OSTAJE SVEŽA 30 DANA! U kući imate sve što vam treba da sačuvate svoj zeleniš: Trik traje 3 sekunde
Foto: Shutterstock

video

KAŽU DA TAKO ZELENA SALATA OSTAJE SVEŽA 30 DANA! U kući imate sve što vam treba da sačuvate svoj zeleniš: Trik traje 3 sekunde

Žena -

Jedna popularna tiktokerka podelila je na koji način skladišti zelenu salatu kada želi da joj produži rok.

Povrće bi trebalo pažljivo odlagati ako želimo da mu produžimo rok trajanja, a u slučaju nekih namirnica nije dovoljno samo ih ubaciti u frižider.

Zelena salata spada upravo u takvu hranu, ali to što je ovo lisnato zeleno povrće osetljivije ne znači da ne može da nam traje duže. Sve što je potrebno jeste pravi trik!

zelena salata
foto: Shutterstock

Listovi salate koji se pakuju u kesice nemaju dug životni vek i vrlo brzo potamne i postanu gnjecavi, a tiktokerka Pem, koja je poznata po sjajnim savetima koje olakšavaju rad u kuhinji, podelila je svoj trik za produžavanje svežine zelene salate.

Trik za čuvanje zelene salate u foliji

Pem kupuje upakovanu zelenu salatu, a potom je otvara i umotava u aluminijumsku foliju. Posebno vodi računa o tome da je salata u potpunosti pokrivena folijom. Zahvaljujući tome, zadržava se vlažnost unutar listova, pa oni duže ostaju sveži i hrskavi!

- Potrudite se da je čvrsto obmotate. Vaša zelena salata tako može da ostane sveža 30 dana i duže - tvrdi ona.

Trik s umotavanjem povrća u aluminijumsku foliju preporučuje se i za čuvanje celera jer pomaže da se održi hrskavost.

Dodatni savet za čuvanje zelene salate

Još jedan predlog je da svoju zelenu salatu držite u zatvorenoj kesi (najbolje s patent-zatvaračem), ali tako da salatu najpre umotate u papirni ubrus kako bi upio vlagu.

Često se savetuje i da se salata isecka i čuva u hermetički zatvorenoj plastičnoj posudi, ali je ovakvu salatu najbolje pojesti u narednih nekoliko dana.

(Kurir.rs/Glossy/A.G.)

Bonus video:

00:43

Gde je to salata besplatna a kafa samo 9 din?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track