FANTASTIČNA VEST ZA SVE DOMAĆICE - PILE NE MORATE DA ODMRZAVATE: Evo kako da spremite piletinu za tren, bez prethodnog planiranja
Foto: Profimedia

vredi znati

FANTASTIČNA VEST ZA SVE DOMAĆICE - PILE NE MORATE DA ODMRZAVATE: Evo kako da spremite piletinu za tren, bez prethodnog planiranja

Žena -

Domaćice vrlo često razmenjuju savete u vezi sa odmrzavanjem hrane, a naročito kad je reč o većim komadima mesa. Kad poželite da ispečete pile, a nemate dovoljno vremena da čekate da se ono odmrzne, evo novog saveta - ne morate ni da ga odmrzavate.

pile, piletina, hrana, ishrana
foto: Profimedia

Za pravilno i temeljno odmrzavanje, potrebno je barem 12 časova. To je moguće ako ste planirali obrok na vreme i nisu vam se najavili iznenadni gosti. U tom slučaju, najbolje je da izvadite pile iz zamrzivača veče uoči pečenja i da ga ostavite u frižideru. Ne morate da ga nadgledate, ne morate da brinete da li će se pokvariti. Otapaće se polako i ravnomerno i možete ga staviti u rernu bilo kad sutradan - u podne ili uveče.

pile
foto: Shutterstock

Ako niste navili sebi podsetnik na mobilnom telefonu da vas opomene na vreme, možete da brzinski odmrznete pile u vodi. Za to vam je potrebno oko dva sata, a pile morate zatvoriti u najlon kesu koja ne propušta. Naspite hladnu vodu u posudu - nipošto ne toplu, pa potopite kesu sa piletom. Menjajte vodu na svakih pola sata.

Ako nemate uopšte vremena da čekate, verovali ili ne - ne morate da odmrzavate pile pre pečenja. Jednostavno, stavite ga zamrznutog u pekač ili pleh koji ćete prekriti folijom i pecite u rerni na srednjoj temperaturi. I ne brinite, ništa strašno se neće desiti.

Recept, Pile
foto: Kurir štampano

U čemu je caka? Biće potrebno 50 odsto vremena više nego inače! To jeste ušteda, prvo zato što ne morate ni da planirate unapred i da odmrzavate pile pa da se sutradan pokaže da gosti iznenada otkazuju. Drugo, ako vam za pečenje pileta treba inače oko sat vremena, pečenje sa odmrzavanjem će trajati samo sat i po. Nema ni menjanja vode, možete se posvetiti pripremi drugih jela ili salate.

(Kurir.rs/LepaiSrećna/J.M.)

Bonus video:

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track