RECEPT ZA ĆUFTE OD HLEBA: Ukusne su kao i mesne, ali DUPLO JEFTINIJE, nisu komplikovane za pripremu, odličan su predlog za ručak
Foto: Shutter

prijatno

RECEPT ZA ĆUFTE OD HLEBA: Ukusne su kao i mesne, ali DUPLO JEFTINIJE, nisu komplikovane za pripremu, odličan su predlog za ručak

Žena -

Domaćice svaki dan traže nove ideje za kuvanje ručka. Ako vaša porodica voli ćufte od mesa, ove od hleba morate probati.

Ćufte su već dobro poznate svima i često se mogu naći na našim trpezama. Ono što je najbolje, nisu komplikovane za pripremu, a ako ih posebno obožavate, onda ovaj ekonomičniji recept morate da probate.

ćufte
foto: Profimedia

Ćufte od hleba

Napravite ih od hleba i kratko krčkajte u paradajz sosu. Ovako pripremljene ćufte su super predlog za ručak, a dovoljno je da uz njih poslužite samo sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 200 g hleba
  • 150 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 150 g parmezana (može i neki drugi sir)
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka
ćufte od hleba
foto: Prinscreen YT/Tetkaija

Za sos:

  • 500 ml paradajz sosa
  • 1 crni luk
  • maslinovo ulje

Priprema:

ćufte, krompir
foto: Profimedia

Izmrvite sredinu hleba, pa prelijte mlekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta. U tu posudu dodajte rendani parmezan, seckani peršun, jaja i mleveni beli luk. Sve lepo sjedinite, pa pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.

Oblikujte ćufte i ispržite ih u tiganju na malo ulja. Isecite luk i propržite na malo maslinovog ulja, sipajte paradajz sos i ostavite da se ukrčka. Začinite po želji, pa dodajte ćufte i ostavite još malo na šporetu.

(Kurir.rs/Informer/J.M.)

Bonus video:

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track