OVAKO SE ZAPRAVO SPREMAJU ŠPAGETE BOLONJEZE: Originalni recept nema nikakve veze sa onim koji svi pripremamo - evo u čemu je caka
Špagete bolonjeze su italijansko jelo koje je osvojilo ceo svet. Kombinacija testenine i pikantnog sosa osvaja već na prvi zalogaj. Međutim, kako je ovaj specijalitet dostizao popularnost, tako se i njegov recept menjao te ga danas svi prave na različite načine. Međutim, to je daleko od originalnog recepta koji su osmislili Italijani. U Srbiji se bolonjeze pripremaju tako što se proprži meso na luku i ubaci u sos od kuvanog paradajza i začina.
Iznenadićete se kada vidite kako se zapravo pripremaju čuvene špagete bolonjeze. Uživajte u originalnom receptu omiljenog italijanskog specijaliteta.
Sastojci:
- 250 gr mlevene junetine
- 250 gr mlevene svinjetine
- 100 gr slanine
- 50 gr koncentrovanog paradajza
- 50 gr maslaca
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čaša mleka
- 1 čaša crnog vina
- 1 šargarepa
- 1 crveni luk
- 1 štapić celera
- 1 goveđa kocka za supu
- 300 ml vode
- so
- biber
Priprema:
Zagrejte na srednjoj jačini šporeta maslac i maslinovo ulje te dodajte sitno iseckanu šargarepu. Dinstajte je dok ne omekša nekih desetak minuta. Dodajte sitno seckani luk i celer te poklopite da se dinsta sve dok ne omekšaju i luk postane staklast. Za to vreme iseckajte sitno slaninu i stavite da se dinasta. Takođe, dodajte mešano mleveno meso. Ostavite da se dinsta oko 30 minuta.
Dodajte čašu crnog vina i ostavite da skroz ispari. Zatim jelu dodajte paradajz, so i biber kao i male istopljene goveđe super ( napravljene od juneće kocke i 300 ml vode). Na kraju dodajte čašu mlijeka. Mleko se dodaje po originalnom receptu. Dobro promešajte i dodajte ponovo so i biber ako je potrebno. Kuvajte jos kojih 5 minuta.
(Kurir.rs/Coolinarika)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija