BRZ PROTEINSKI RUČAK ZA SAMO 30 MINUTA: Zapečena LJUTKASTA piletina iz rerne idealna za sve one koji su na dijeti ili u treningu
Ništa lakše, a lepše sigurno niste probali u skorije vreme. Uz sve to i ne goji!
Tokom toplih letnjih dana često razmišljamo o pripremi ukusnih, a jednostavnih jela. Još ako su niskokalorična, bogata proteinima, to je pun pogodak.
Ako volite recepte koji se prave za tili čas i želite da sačuvate liniju zbog mora na koje uskoro idete ovaj recept će vas oduševiti. Za njegovu pripremu je potrebno malo vremena i truda a ono što ćete dobiti je više nego sjajno.
Napravite pikantnu piletinu iz rerne i uživajte u savršenom obroku čak iako ste na dijeti.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 3 jaja
- 150 g grčkog jogurta
- 50 g izrendanog kačkavalja
- 2 paprike
- malo ulja
- so
- biber
- bosiljak
- crvena paprika (ljuta)
Priprema:
Piletinu isecite na trake, usolite. U posudu pomešajte sve mokre sastojke. Dobićete glatku smesu koja će vas mamiti svojim mirisom. Rernu zgrejte na 180°C. Piletinu poređajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali sa malo ulja. Preliv od jaja, grčkog jogurta i začina prelijte preko piletine. Dodajte naseckanu papriku i pospite izrendani sir. Pecite oko 30 minuta.
(Kurir.rs/Espreso/J.M.)
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija