Nakon brojnih istraživanja koja se odnose na to koliko je kafa zdrava i kako se odražava na organizam, možemo slobodno da zaključimo da je umerenost, kao i kod svih drugih namirnica ključna kako bi se kafa zadržala pozitivno dejstvo.

Ipak, postoji način da je učinimo zdravijom dodavanjem jednog sastojka.

Reč je o kokosovom ulju. Pre konzumacije u šoljicu dodajte malo kokosovog ulja, koliko stane na vrh kašičice. Ukus će ostati nepromenjen, ali će to dosta uticati na zdravstvene prednosti ovog napitka, piše Srbija Danas.

jutarnja-kafa-shutterstock-249062593.jpg
Shutterstock 
  • Daje telu energiju - uglavnom zbog triglicerida srednjeg lanca koji se nalaze u samom ulju.
  • Smanjuje zapaljenja - zahvaljujući laurinskoj kiselini koja se nalazi u proizvodu.
  • Obezbeđuje telu zdrave masnoće - relevantne za pravilan razvoj tela i performanse.
  • Smanjuje želju za nezdravom hranom - dakle promoviše zdraviji gubitak težine

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

01:09
Tiha kafa kod Džanga Izvor: Kineski radio Internacional