Sočniji hamburger još niste probali: Savršenstvo zalogaja spremno za nekoliko minuta, a recept nikad jednostavniji
Oko porekla hamburgera i dalje traje ljuta borba, ali se ova vrsta hrane najviše konzumira u Sjedinjenim Američkim Državama. Legenda kaže da je ime dobio po nemačkom gradu Hamburgu. Ova "brza hrana" obožavana je širom sveta kako među mlađima, tako i onima nešto starijima. Kombinacija sočnog mesa i salate čini fuziju ukusa kojoj niko ne može odoleti. Evo kako da sami napravite sočni hamburger u svom domu.
Sastojci:
- 400 grama mlevenog mesa
- so, biber
- glavica luka
- kiseli krastavac srednje veličine
- 2 kašike majoneza
- beli luk u prahu
- crvena paprika u prahu
- pola kašičice senfa
Prilozi:
- zelena salata
- paradajz
- crveni luk (po želji)
- malo kečapa
Priprema:
Meso posolite i pobiberite. Ništa osim ova dva začina vam neće biti potrebno jer će meso tako biti mekše i rastresitije. Napravite malo deblje pljeskavice željene veličine. Pecite ih na gril tiganju na srednjoj vatri.
Dok se burgeri peku, napravite sos. Sitno iseckajte luk i krastavac. Stavite u činiju i dodajte dve kašike majoneza, posolite i dodajte malo belog luka u prahu. Na kraju dodajte pola kašičice senfa i malo mlevene paprike u prahu. Sve promešajte i sedite.
Lepinje prepolovite i na jednu stranu stavite malo sosa, list zelene salate, potom paradajz, pljeskavicu i topljeni sir. Na kraju stavite nekoliko kolutova luka i malo kečapa.
Bonus video:
VUČIĆ NA SVEČANOSTI POVODOM OBELEŽAVANJA 30 GODINA SAVEZA VOJVOĐANSKIH MAĐARA: Danas nemamo veće prijatelje! Srbija je druga najbrže rastuća ekonomija