Recept za kuglof sa budevom: Naše bake su nekada ovako spremale bundevu, uz malo cimeta dobićete ukusnu poslasticu koja miriše na jesen
Poslužite ga uz čaj ili kafu i uživajte
Ni jedan kolač kao kuglof ne dopušta toliko mašte i kreativnosti. Bukvalno sve što imate u kući možete da iskoristite i stavite u kalup za kuflog i eto: dobićete neverovatno ukusan i bogat kolač.
Danas je na meniju kuglof sa bundevom, jer kako drugačije začiniti jesen. Poslužite ga uz čaj ili kafu i uživajte.
Sastojci:
- 400 g pečene bundeve
- 400 g brašna
- 2 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šečer
- limunova korica 120 g šećera
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Dva parčeta bundeve stavite u rernu na 250 stepeni oko 30 minuta, dok je vruća izvadite kašikom i izgnječite. Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte sve ostale sastojke dobro izmiksajte i sipajte u podmazan kalup za kuglof. Pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Pečen odmah izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video:
PREDSEDNIK VUČIĆ: SAD uvode sankcije NIS, razgovaraćemo i sa Rusima i sa Amerikancima! Studentima su ispunjeni svi zahtevi! Stanovi za mlade od 20 do 35 godina